Het concept
Géraldine Dubois studeerde horeca management in Australië en werkte daarna 1,5 jaar voor een cateringbedrijf in België. Vanuit een droom om iets te beginnen in de horeca besliste zij om een restaurant te openen. Na 1,5 jaar was alles klaar voor de start. Nu bestaat G-spud reeds 1,5 jaar en opent reeds een tweede zaak. In Australië was er reeds een concept met aardappelen toen Géraldine studente was. "In België was er nog geen concept rond aardappelen dus het leek me interessant om dit in België ook te proberen."
“In België was er nog geen concept rond aardappelen dus het leek me interessant om dit in België ook te proberen. ”Géraldine Dubois - G Spud
Brusselse diversiteit
G-spud is gevestigd in Brussel en Geraldine kan zich geen betere stad voorstellen. "Brussel is een internationale stad met open minded mensen. Veel mensen die hier werken." In de week zijn er veel werkmensen die tijdens de middagpauze willen genieten van een lekkere hap. In het weekend krijgt G-Spud dan weer meer mensen die komen winkelen over de vloer en de vakantie zorgt dan weer voor toeristen. Zowel jong als oud vinden de weg naar G-Spud, het concept spreekt iedereen aan.
Werken met Lightspeed
"De Lightspeed software op de iPad heeft als voordeel dat het klein is, makkelijk om te gebruiken en ook goed om controle te behouden wanneer ik er niet ben." aldus Géraldine. Zo kan ze bijvoorbeeld gemakkelijk een aanpassing doorvoeren wanneer ze er niet is. Ook het feit dat bij betalingen met kaart het bedrag direct naar de kassa gaat is een voordeel vindt Géraldine. Ze denkt er zelfs aan om enkel nog betalingen met kaarten toe te laten. De rapporteringsmogelijkheden van Lightspeed laten haar toe om te zien hoeveel er verkocht is van een bepaald product of kan er bijvoorbeeld het onderscheid worden gemaakt tussen afhalen en hier eten. Met Lightspeed en zijn rapporteringsmogelijkheden is Géraldine aldus klaar om haar zaak alleen maar te laten groeien.