Pistolet Original | Brussel

De onbetwistbare smaak van een Belgische zondagmorgen? De pistolet. Valérie Lepla vond het tijd om deze Belgische klassieker weer in de spotlight te zetten. Vanaf de opening van de eerste gourmet broodjeszaak tot de lancering van de tweede en de cateringservice, heeft Lightspeed Pistolet Original begeleid en Valérie Lepla, manager van de restaurants, weten te overtuigen.

Een authentiek Belgisch concept

Hoewel Valérie Lepla bijdraagt aan het succes van internationale restaurants in Brussel, vond ze het tijd om een oude klassieker van de Belgische keuken in de spotlight te zetten: de pistolet. In 2013 opende ze dus haar eerste gastronomische broodjeszaak, Pistolet Original, in de iconische Zavel buurt.

De pistolet is een beetje zoals de Madeleine van Proust onder de Belgen. Het doet ons denken aan het familie ontbijt op de zondagochtend: een mooie gedekte tafel met kaarsen, vers beleg, appelsiensap, en een mand gevuld met kleine opgepofte broodjes, zacht van binnen met een goudbruine korst: de befaamde pistolets.
Valérie Lepla - Pistolet Original

Verschillende locaties

Vier jaar na het eerste Pistolet Original komt er een klein broertje op de hoek van de Galeries Royales. Het is interessant om te zien dat de gewoontes en wensen van klanten van de ene locatie anders zijn dan die van op de andere locatie en dat we ons aanbod dus moeten aanpassen. Daarom biedt de tweede Pistolet Original een brunch aan tijdens het weekend, tot grote genoegen van fijnproevers.

Als je bij het openen van een nieuw restaurant denkt dat je zomaar het eerste concept kan kopiëren en plakken, zal je snel genoeg beseffen dat je eigenlijk vanaf nul moet beginnen.
Valérie Lepla - Pistolet Original

Een mobiele iPad-kassa

Behalve dat het gemakkelijk in gebruik is, veel functies en gedetailleerde rapporten bevat, is Lightspeed ook mobiel. Zo kan u uw kassa altijd en overal gebruiken.

We hadden een evenement dat we binnen twee weken moesten organiseren, dus we hadden een mobiel kassasysteem nodig. Ik heb mijn contactpersoon gebeld bij Lightspeed, waar ik altijd op kan rekenen en mij heel snel kon helpen. Ik moest de iPad gewoonweg meenemen naar het evenement en precies zo werken als we dat in de winkels doen.
Valérie Lepla - Pistolet Original

Het kassasysteem dat met u meewerkt.