Umamido powered by Lightspeed since 2018

Umamido

De naam Umamido betekent “the way of the savory”. Sinds 2013 is dit ook de missie van oprichter Guy Quirynen: ramen zo smakelijk mogelijk bereiden en dit concept ook zo ver mogelijk brengen. Dit is ondertussen al goed geslaagd, met 7 locaties in België en expansieplannen voor de komende jaren.

Type onderneming

Restaurant

Producten

Lightspeed Restaurant

Locatie

7 vestigingen in Belgische grootsteden

The way of the savory.

Tijdens een stage in Kyoto ontdekte Guy voor het eerst ramen. Eenmaal terug kreeg hij het idee om ramen ook in België te introduceren. In 2013 opende hij zijn eerste restaurant op Place Flagey in Brussel en al snel volgen ook Antwerpen en Leuven. Umamido behoort intussen tot een van de meest succesvolle fast-casual concepten in België die de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten.

Multi-location strategie.

Met 7 locaties is het belangrijk om een overzicht te hebben op één platform, om zo vergelijkingen te kunnen maken. Wat werkt goed, en waar? Dit is ook de reden waarom Umamido voor Lightspeed koos. Het geeft ook de mogelijkheid om strategisch na te denken over, bijvoorbeeld, bepaalde menu items. Met product (categorie) rapporten kunnen ze makkelijk zien welke items het beste presteren.

Internationale expansie met Lightspeed.

Met grootse toekomstplannen, is het noodzakelijk om met een systeem te werken dat met u meegroeit, zoals Lightspeed Restaurant. Als alle restaurants met eenzelfde platform werken, is het makkelijker om verschillende data rapporten met elkaar te vergelijken. Op de planning staat: uitbreiding binnen België én binnen Europa.

"Lightspeed is zo’n beetje de disruptor onder alle traditionele, prijzige systemen die vaak met dure licenties en logge hardware werken. [...] Een groot voordeel is dat het cloud-based is, zodat ik ook vanop afstand de cijfers kan checken."

Guy Quirynen - Oprichter Umamido

Start uw restaurant met Lightspeed