Zoen voor Gust

Tijdloos voor de allerkleinsten

Toen zakenpartners en vriendinnen Lisette van Santen en Giulia Beens moeder werden, besloten ze hun zoektocht naar natuurlijke en kwalitatief hoogwaardige babyproducten om te zetten in iets groters: ze namen de succesvolle webwinkel Zoen voor Gust over. Het ging zo goed dat de stap naar omnichannel retail snel gemaakt was.

Type onderneming

Babywinkel

Hoe zachter, hoe beter

“Toen we kinderen kregen, misten we bepaalde producten”, vertelt Lisette. Duurzame kleding en accessoires die zacht aanvoelen en lang meegaan, gemaakt van natuurlijke materialen: het bleek een gat in de markt. Giulia en Lisette namen webwinkel Zoen voor Gust over en begonnen met het ontwikkelen van hun eigen merk TOTHEMOON.

De overname viel midden in de covidpandemie, en de webshop was meteen een groot succes. Toen de winkels weer opengingen, werd de meerwaarde van een fysieke winkel duidelijk. “Mensen willen de producten voelen en de kleuren in het echt zien”, legt Giulia uit.

Online succes smaakt naar meer

Gemotiveerd door het succes van de webwinkel en hun Instagrampagina met meer dan 60 duizend volgers, besloten Lisette en Giulia een winkel te openen, waarbij ze hun Shopify webshop en hun hele voorraad aansloten op het kassasysteem- en betaalplatform van Lightspeed Retail.

De koppeling tussen de winkel en webshop verliep vlot. “Ik vond het echt een hele fijne manier om de overgang van online naar winkel te maken” vertelt Lisette. “Het is voor iedereen eenvoudig te begrijpen en je kunt heel makkelijk producten opzoeken.”

Alles digitaal: van inventarisatie tot kassabon

Het grote assortiment en de drukte in de winkel zorgen voor een dynamiek waarbij efficiëntie en overzicht een belangrijke rol spelen. Snelle, tussentijdse inventarisaties doen ze met de Scanner App, waarbij iedereen tegelijkertijd kan inventariseren.

Het meerderdeel van de klanten betaalt elektronisch en ontvangt ook de kassabon liever per e-mail dan op papier, waardoor de snelle synchronisatie tussen het Lightspeed Retail kassasysteem en de Lightspeed Payments betaaloplossing extra wordt gewaardeerd: “De connectie met de betaalterminal is heel snel en makkelijk, waardoor de klant heel snel kan betalen of een refund kan krijgen”, zegt Giulia.

“De connectie met de betaalterminal is heel snel en makkelijk, waardoor de klant heel snel kan betalen of een refund kan krijgen.”

Giulia Beens, mede-eigenaar, Zoen voor Gust