Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Retail

Efficiënter personeel met uw kassasysteem

Efficiënter personeel met uw kassasysteem

Investeren in een goed kassasysteem kan een groot verschil maken voor uw retailzaak. Van voorraadbeheer tot verkooprapporten, klantenloyaliteit en meer; een kassasysteem stroomlijnt uw werkzaamheden en verbetert uw efficiëntie. Ook als het aankomt op personeel, kan een kassasysteem een grote impact hebben.

Bent u op zoek naar een efficiënter kassasysteem? Denk bij uw onderzoek aan de impact die het kan hebben op de prestaties van uw personeel. Wanneer uw personeel zich meester voelt van het systeem dat zij gebruiken, zullen ze niet alleen productiever werken, maar hun werk ook liever doen. Hier leest u hoe het juiste retail kassasysteem uw personeel kan helpen.

Op zoek naar een nieuwe kassa?

Ontdek alle tips in de Kassa Koopgids voor retailers

1. Een gepersonaliseerde service aanbieden

Uw personeel kan een persoonlijkere ervaring aan de klanten bieden wanneer zij meer informatie hebben wie ze juist bedienen. 60% van de consumenten is bereid om meer te betalen voor een betere ervaring. De volgende functies van een kassasysteem helpen uw personeel bij het aanbieden van die persoonlijke service:

  • Bestelgeschiedenis: heeft u een nieuwe voorraad ontvangen waarvan u weet dat enkele klanten dit merk vaker kopen? Uw medewerkers kunnen hen informeren over de nieuwe collectie.
  • Klantgroepen: deze helpen uw personeel bij het identificeren van specifieke groepen in je klantenbestand: klanten die vaak kopen, vips, friends & family, studenten, enz. zodat ze deze gepaste service kunnen bieden.
  • Klantbeoordelingen: zelfs als uw personeel haast heeft, kunnen zij eenvoudig een persoonlijke ervaring bieden door snel de opmerkingen te bekijken die aan een profiel van een klant zijn toegevoegd in een vorige aankoop. Dingen zoals de uitspraak van de juiste naam, de naam van hun huisdier (als u een dierenwinkel runt), hun favoriete kleuren, etc. kunnen een extra persoonlijke touch geven.

2. Beter voorraadbeheer

Of het nu gaat om voorraadtellingen of om een ​​item zoeken voor een klant, uw kassasysteem moet beschikken over krachtige mogelijkheden voor voorraadbeheer. U wilt niet alleen dat uw werknemers zich goed voelen over wat ze doen, maar u wilt ook functies die ondankbare taken veel makkelijker maken om uit te voeren.

  • Mobiele app: uw personeel hoeft nooit een klant te laten vallen door in de stock te verdwijnen om naar een artikel te zoeken – ze kunnen de voorraad op een mobiel apparaat in slechts een paar kliks doorzoeken. Bovendien is voorraadtelling eenvoudiger wanneer u met een tablet door uw winkel kunt lopen in plaats van heen en weer te bladeren op uw bureaublad.
  • Werkorders: werkorders moeten eenvoudig te vinden en duidelijk herkenbaar zijn in uw systeem. Als een klant komt betalen voor een reparatie of andere service, wilt u niet dat hij voor onbepaalde tijd wacht op uw personeel om het eindeloze papierwerk te doen om uit te zoeken waarvoor hij of zij is gekomen. Uw medewerkers moeten ook altijd weten welke items beschikbaar zijn voor verkoop en die gereserveerd zijn voor andere klanten.

3. Het afrekenproces versnellen

Tijdens drukke periodes zoals de solden staat uw personeel onder grote druk om de verkopen snel te verwerken. Klanten hebben een hekel aan wachtrijen, maar met flexibele betalingsopties hoeft uw personeel niet in paniek te raken.

  • Mobiele betalingen: een mobiel cloud-based kassasysteem is niet alleen handig voor voorraadbeheer, maar ook voor betalingen! Een tablet is een slimme manier om wachttijden tijdens piekperioden te verminderen. Laat uw klanten vanuit eender waar in de winkel voor hun aankoop betalen dankzij iPad kassa’s en draadloze betaalterminals.
  • Geïntegreerde betalingen: we kunnen niet genoeg zeggen over de voordelen van het gebruik van een modern kassasysteem. Als uw betaalmethodes niet-geïntegreerd zijn, moeten uw medewerkers elke betalingen handmatig intypen, waardoor de transactie trager verloopt, en er meer ruimte is voor menselijke fouten. Het tellen van de kassa op het einde van de dag duurt ook langer. Geïntegreerde betalingen versnellen er afrekenproces, en zijn veel efficiënter.

4. Uw werknemers evalueren

Het erkennen van het goede werk van uw personeel is erg belangrijk, maar dit is lastig als u geen cijfers heeft die uw feedback ondersteunen. De personeelsrapporten in uw kassa helpen u te zien wie de best-performers zijn, zodat u hun harde werk kunt erkennen en dienovereenkomstig kunt belonen. De rapporten maken het ook gemakkelijker om de leden van uw team te identificeren die meer training of aanmoediging nodig hebben. Stel persoonlijke KPI’s op voor uw personeel en beloon hen met extra’s of bonussen.

5. Intuïtief en gemakkelijk te gebruiken

Of het nu gaat om managers, fulltime werknemers of tijdelijke studenten, u wilt dat iedereen het kassasysteem even goed kan beheersen. Daarom is het handig als u voor een intuïtief en makkelijk systeem kiest, die uitgebreide functionaliteiten heeft en alle inzichten biedt die u nodig heeft. U wilt ook een systeem dat 24 uur per dag, 7 dagen per week technische ondersteuning biedt, wanneer u een probleem heeft.

Denk aan uw dagelijkse werkzaamheden wanneer u een kassasysteem zoekt. Praat met uw werknemers over hun taken, wensen en frustraties als het gaat over kassasystemen. Of nog beter, profiteer van een gratis proefperiode, zodat ze het zelf kunnen proberen.

Probeer nu 14 dagen ons kassasysteem, zonder verplichtingen

Lightspeed Retail, het kassasysteem voor retailers

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Werknemers