Geregistreerd kassasysteem voor de Horeca

Lightspeed beschikt over "Lightspeed Restaurant", een geregistreerd kassasysteem (incl. black box) met certificaat, waardoor u uw zaak beter kan beheren en u volledig aan de wet voldoet. Wij helpen u graag bij de installatie van het volledige kassasysteem.

Voor wie?

Iedereen die in de horecasector werkt en regelmatig maaltijden serveert dient een geregistreerde kassa te hebben voor het verstrekken van een kasticket aan de klant. Zaken zoals een restaurant, taverne, brasserie, eetcafé, kantine, theesalon, bakkerij met verbruikszaal, … vallen onder de wetgeving van de geregistreerde kassa. Hotels waarvan hun restaurantactiviteiten meer dan 10% van de omzet uit maaltijden aan niet-hotelgasten verstrekken, vallen ook onder deze regelgeving.
Om deze overgang te ondersteunen is er een belangrijke lastenverlaging van de RSZ voor alle vaste werknemers. Deze kan oplopen tot 16.000 EUR per jaar en is nog steeds onbegrensd in de tijd. Op de eerste 360 gepresteerde overuren per werknemer, hoeft een horecazaak geen bedrijfsvoorheffing (van 57,75%) te betalen. Dit is het dubbele van voorheen. Bijkomend is er een verhoogde investeringsaftrek van 4% tot 20% van het aankoopbedrag van de kassa en van de zwarte doos.

Hoe werkt het?

Een GKS bestaat uit een kassa, een controlemodule (FDM of blackbox) en een gepersonaliseerde kaart (VSC kaart of smartcard). De gegevens van alle handelingen worden opgeslagen op de controlemodule. Omdat een GKS al uw handelingen registreert en bewaart, zult u geen btw-bonnetje meer moeten uitreiken of dagontvangstenboek moeten bijhouden. Bovendien moet u dagelijks rapporten aanmaken met behulp van de kassa. Op basis van de rapporten die de kassa kan aanmaken, kunt u op een eenvoudige manier uw btw-aangifte (maand- of kwartaalaangifte) invullen. De klant krijgt het geprinte GKS-ticket, dit vervangt het traditionele btw- bonnetje.

Wanneer?

Door de omvang van de operatie zal de ingebruikname van de GKS door de betrokken belastingplichtigen in de horecasector in fases worden doorgevoerd. Deze aanpak geeft de mogelijkheid aan de administratie om de systemen op een gestructureerde manier in te voeren.
Tijdens de maand januari 2015 past elke horeca uitbater de 10%-regel toe op zijn/haar horeca omzet van 2014.
Is het resultaat 10% of meer, dan moet een GKS worden geïnstalleerd in 2015.
Deze uitbaters registreren zich uiterlijk op 28.02.2015 in de GKS-registratiemodule, een e-service van de FOD Financiën. Om toegang te krijgen tot de registratiemodule, moet u over de rol van wettelijk vertegenwoordiger beschikken van uw onderneming.

Hoe?

Lightspeed restaurant is gecertificeerd als GKS (Geregistreerd KassaSysteem.
Wanneer u kiest voor ons kassasysteem verzorgen wij samen met onze partners voor een volledige installatie.

U dient alle vestigingseenheden waar u een GKS moet installeren, te registreren. Dat betekent dat al uw vestigingseenheden moeten geregistreerd zijn in de KBO. Vervolgens ontvangt u van de Administratie één van volgende uiterlijke implementatiedata:
• 30 juni 2015
• 30 september 2015
• 31 december 2015.


Lightspeed voor Restauranteigenaren

De eenvoudigste manier om uw restaurant te beheren, de productiviteit te verhogen en tijd te besparen.
 • Makkelijk in gebruik

  Train uw personeel snel. Iedereen kan al vanaf de eerste dag bestellingen opnemen en direct doorsturen naar de keuken.

 • Alles-in-één POS-systeem

  Wij zorgen ervoor, dat elke handeling in uw bedrijfsvoering geïntegreerd is in het kassasysteem. Van bestelling tot afrekenen.

 • 24/7

  Gratis 24/7 ondersteuning

  Onze helpdeskhelden zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Wat er ook aan de hand is, zij zijn er om u stap voor stap te begeleiden bij eventuele problemen.

 • Minimale installatiekosten

  Geen dure ingewikkelde hardware. Een printer, kassalade en een iPad of iPhone is alles wat u nodig heeft.

Volledig tafelbeheer

Volledig tafelbeheer

Wijs zitplaatsen aan klanten toe, volg het tafelverloop, voeg tafels samen of splits deze en deel heel gemakkelijk de rekening - dit zorgt voor een in alle opzichten naadloze klantbeleving.

Krachtig dashboard en rapportages

Krachtig dashboard en rapportages

Dankzij real-time gegevens en overal toegankelijke rapporten stelt Lightspeed u in staat om meer weloverwogen beslissingen te nemen. Houd de voorraad bij, bepaal de winstgevendheid en hardlopers en bekijk hoe medewerkers presteren, dankzij heldere en gemakkelijk te begrijpen rapporten.


Wilt u meer weten?

Bekijk alle mogelijkheden van Lightspeed Restaurant.

Tarieven

Lightspeed biedt tarieven per maand of per jaar, afhankelijk van de bedrijfstak van uw onderneming. U vindt hier meer informatie over de mogelijkheden.

Gratis Lightspeed Restaurant Proefperiode

Gratis Lightspeed Restaurant Proefperiode

Probeer ons product gratis — ontdek hoe het uw onderneming kan veranderen.

Vraag een gratis demo aan

Ondek waarom zij voor Lightspeed kiezen

"Lightspeed Restaurant is echt eenvoudig te gebruiken en de rapportagemogelijkheden zijn geweldig."

Play

Joe Lawler - Gazette Brasserie


Gratis proefversie

Probeer ons product gratis uit en ontdek hoe het je onderneming kan veranderen