Maste powered by Lightspeed since 2019

Maste - Sam Van Houcke

Sam Van Houcke heeft zijn vaardigheden als chef niet te danken aan opgedane ervaring bij grote restaurants. In plaats daarvan heeft hij zijn naam gemaakt bij het grote publiek door mee te doen aan internationale wedstrijden. Na een overgangsjaar waarin hij grote prijzen won, zoals de Europese ‘Global Chef Challenge’, opende hij restaurant Maste in Gent. In dit restaurant staat de Hygge-cultuur - de Deense gezelligheid - centraal.

Type onderneming

Fine Dining

Restaurant Locatie

Gent

Awards

Ster van de Belgische keuken (2015&2018)

Producten

Lightspeed Restaurant

Hygge-cultuur op topniveau.

Restaurant Maste - een samenvoegsel van Sam’s naam en die van zijn echtgenote Stefanie - weerspiegelt de gezelligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de Deense Hygge-cultuur. Hygge komt bij Maste niet alleen terug in het eten, maar de gehele uitstraling van het restaurant. Maste betekent leuk en gezellig met vrienden en familie eten, zonder dat de focus op kwaliteit verloren gaat. Zo bewijst Sam iedere dag dat een restaurant op hoog niveau niet stijf hoeft te zijn.

Sprint versus marathon.

Anders dan zijn collega's, heeft Sam zijn skills niet geleerd van grote chefs, maar door mee te doen aan internationale kookwedstrijden. Deze wedstrijden zorgen ervoor dat Sam ziet waar hij staat, en zorgen ervoor dat hij nieuwe technieken kan ontdekken waarmee hij de lat hoger kan leggen voor zichzelf. Hij vergelijkt de wedstrijden en zijn werk bij Maste met een sprint versus marathon. Bij Maste is alles volgens de Hygge-cultuur op het gemak en relax, terwijl een wedstrijd explosief is. Zo vullen beide werelden elkaar aan.

Kwaliteit dankzij technologie.

Omdat Sam zichzelf constant wil verbeteren, was hij op zoek naar een kassasysteem dat door de jaren heen met hem mee zou evolueren. De keuze viel al snel op Lightspeed. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid, de snelheid en de data-inzichten is Lightspeed een essentieel onderdeel geworden van Maste. Het systeem steunt het team bij het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden in het restaurant, waardoor de medewerkers meer tijd kunnen spenderen aan gasten.

Top chefs onthullen hun geheimen.

Til uw restaurant naar het hoogste gastronomische niveau. Lees deze gids vol exclusieve tips van top chefs en de directeur van de Michelin Gids.

Het kassasysteem voor toprestaurants