OAK – powered by Lightspeed since 2016

OAK*

Van jongs af aan wilde Marcelo Ballardin muzikant worden. In plaats daarvan kwam hij, na een omweg via human resources en een studie biologie, in de keuken terecht. Hij begon z’n carrière bij driesterrenrestaurant Hertog Jan, en waar hij in eerste instantie koken zag als alleen werk, is hij door de jaren heen uitgegroeid tot een gepassioneerd chef. Nu is hij creatief leider van OAK*: het met een Michelinster bekroonde restaurant dat hij runt met zijn echtgenoot Dominique D’Hooge.

Horecazaak

Fine Dining

Locatie

Gent

Positief ontspannen en informeel.

Waar Oak het niet direct moet hebben van de locatie (een appartementencomplex in Gent) of omvang (klein), is het de totale gastervaring waar Marcelo zich op richt. Ook al staan de tafels net iets te dicht op elkaar of straalt het pand niet de sfeer uit die je verwacht bij een sterrenzaak: iedereen die Oak bezoekt is een positieve ervaring rijker. Deze ervaring wordt natuurlijk bepaald door de keuken, die elegante, seizoensgebonden gerechten creëert, maar ook door de sfeer op de vloer, die bewust ontspannen en informeel is.

Een nieuwe standaard.

In november 2017 nam Marcelo de eerste Michelinster voor Oak in ontvangst. Een emotioneel moment voor hem en Dominique - die volgens Marcelo “de ruggengraat vormt van de onderneming” - maar ook voor het hele team. Waar ze heel lang de grote favoriet waren, werden ze in 2017 eindelijk beloond voor hun werk. Dat was het moment waarop het duidelijk werd dat Oak een bepaalde standaard heeft bereikt in de culinaire wereld. Een standaard die ze sindsdien iedere dag proberen te overtreffen.

De dag dat we de Michelin-ster kregen was een zeer emotionele dag. Je realiseert je dat je een bepaalde standaard hebt gezet, en dat motiveert ons dag in dag uit.

Maak ondernemen makkelijker.

Met Lightspeed heeft Marcelo de optie om - zelfs op afstand - snel een menu of wijnlijst aan te passen. Ook verzorgt het systeem dagelijkse, maandelijkse of jaarlijkse rapporten waarin het een overzicht geeft van gedraaide omzet en gemiddelde ticketprijs. Deze functies maken zaken als accounting en het behouden van overzicht op de vloer sneller en makkelijker uitvoerbaar. In Marcelo’s woorden: “Lightspeed maakt ons leven makkelijker, en als je als ondernemer je leven niet makkelijk wilt maken, ben je naar mijn mening een ezel.”

Top chefs onthullen hun geheimen.

Til uw restaurant naar het hoogste gastronomische niveau. Lees deze gids vol exclusieve tips van top chefs en de directeur van de Michelin Gids.

Trotse partner van meer dan 90 sterrenzaken in de Benelux

Ontdek waarom talloze fine-dining restaurants en sterrenzaken voor Lightspeed kiezen.