Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Samen staan we sterk: 8 COVID-19 steunprogramma's voor ondernemers

Samen staan we sterk: 8 COVID-19 steunprogramma's voor ondernemers

Sociale distantiëring is wereldwijd de realiteit. De horeca en winkeliers staan daardoor voor een ongekende uitdaging. Lightspeed is ervan overtuigd dat kleine en middelgrote ondernemingen van grote waarde zijn voor steden en communities, en willen dan ook graag helpen. Naast onze resources voor Lightspeed klanten, hebben ook andere bedrijven steunprogramma’s opgesteld om u te helpen een gezonde cashflow te behouden en uw kosten te verminderen. 

eCommerce steunprogramma’s 

Help uw klanten te blijven winkelen, zelfs in tijden van quarantaine en sociale distantiëring.

  • Lightspeed eCom 
  • Orderchamp

1. Lightspeed eCom

Aanbieding: 3 maanden gratis Lightspeed eCom.

Lightspeed helpt retail klanten tijdens de Corona pandemie door ze snel en kosteloos te laten omschakelen naar eCommerce. Lightspeed eCom wordt de eerste 3 maanden gratis aangeboden, zonder dat klanten eraan vast zitten. Op die manier kunt u uw producten blijven verkopen en kunnen uw klanten nog altijd bij u terecht. 

Neem contact op met uw accountmanager of met een van onze experts.

2. Orderchamp

Aanbieding: 3 maanden gratis webshop (in samenwerking met Lightspeed) en 3 extra maanden gratis als u langer dan een jaar blijft. Actie loopt tot 31 mei. 

Orderchamp heeft een enorme catalogus van unieke en kwalitatieve producten die u in kleinere aantallen kunt inkopen. Daarnaast krijgen leveranciers toegang tot een enorme afzetmarkt. Door middel van machine learning matchen ze de juiste merken met de juiste retailers. 

Orderchamp en Lightspeed zijn een speciale samenwerking aangegaan om nieuwe klanten in deze moeilijke tijd te helpen. Bij het opzetten van een Lightspeed webwinkel krijgt u nu niet alleen de eerste drie maanden gratis, maar ook nog 3 gratis maanden extra als u na een jaar blijft. De webshop wordt kosteloos met Orderchamp geconfigureerd. Payment partner Mollie draagt ook een steentje bij door de laagste betaaltarieven aan te bieden. 

Bekijk de aanbieding van Orderchamp hier.

 

Marketing steunprogramma’s 

Blijf tijdens de pandemie in contact met uw klanten en gasten.

  • Facebook

3. Facebook 

Aanbieding: $100 miljoen aan subsidie for kleine bedrijven.

Facebook gaat kleine bedrijven tijdens de Corona pandemie steunen door $100 miljoen aan beurzen en advertentie krediet te verlenen. Deze aanbieding geldt voor elk soort bedrijf, inclusief retail en horeca. 

In meer dan 30 landen worden maximaal 30.000 bedrijven geselecteerd die voor een beurs of het advertentie krediet in aanmerking komen. Ondernemers die geïnteresseerd zijn, moeten zich aanmelden voor de Facebook updates. Op die manier word u op de hoogte gehouden wanneer u u kunt aanmelden. 

Lees meer over het steunprogramma van Facebook.

 

Maaltijdbezorging & afhaal steunprogramma’s 

Nu u niet meer de mogelijkheid heeft om uw gasten in uw restaurant te ontvangen kan maaltijdbezorging de uitkomst bieden. 

  • Lightspeed Delivery – by Deliverect
  • UberEats

4. Lightspeed Delivery – by Deliverect 

Aanbieding: 3 maanden gratis maaltijdbezorging.

Wereldwijd moeten veel restaurants hun deuren sluiten. Lightspeed geeft klanten de mogelijkheid om kosteloos de Lightspeed Delivery integratie toe te voegen aan hun kassasysteem, zodat ze snel aan de slag kunnen met maaltijdbezorging. Zo komen alle bestellingen van Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en UberEats direct in uw kassasysteem terecht, waardoor u nog sneller en foutloos kunt werken. 

Om ervoor te zorgen dat de klantervaring optimaal blijft, is het belangrijk dat uw menu geschikt is voor maaltijdbezorging en het – indien nodig – aanpassen. De meest geschikte gerechten zijn gerechten die smaakvol blijven – zelfs na een lange bezorgrit. 

Neem contact op met uw accountmanager of met een van onze experts.

5. UberEats 

Aanbieding: Geen bezorgkosten.

UberEats is een populair maaltijdbezorgplatform, waarmee horecazaken snel hun gasten van maaltijden kunnen voorzien. 

Nu restaurants de keuze krijgen om voorlopig helemaal te sluiten of toch bezorging en afhalen aan te bieden, zijn bezorgplatforms van essentieel belang. Vaak verdienen deze platformen op basis van commissie. UberEats ziet voorlopig af van de bezorgkosten.

Bekijk hier alle COVID-19 maatregelen van UberEats

 

Administratieve steunprogramma’s

Sociale distantiëring zorgt ook voor een unieke uitdaging op het gebied van personeelsmanagement. Deze bedrijven helpen u om het makkelijker te maken. 

  • Google 
  • MarketMan
  • MDware

6. Google 

Aanbieding: G Suite klanten maken gratis gebruik van het geavanceerde Hangout Meet Video’s. 

Om u te helpen om in contact te blijven met uw werknemers heeft Google de geavanceerde Hangout Meets voor alle klanten beschikbaar tot 1 juli 2020 gesteld. Alle soorten ondernemingen kunnen profiteren van hun aanbod.

Maximaal 250 deelnemers kunnen deelnemen aan één gesprek en tot 100.000 kijkers kunnen een livestream van één domein bijwonen. Ook is er een mogelijkheid om vergaderingen vast te leggen en op te slaan in Google Drive. 

Neem voor vragen contact op met het support centre van G suite.

7. MarketMan 

Aanbieding: 2 maanden gratis en geen opstartkosten.

MarketMan is een voorraadbeheersysteem voor restaurants. Ze helpen bij het optimaliseren van de bedrijfsvoering en bieden hun service 2 maanden gratis aan. De software is overal te gebruiken door het cloud gebaseerd systeem. 

Heeft u gekozen voor maaltijdbezorging? Dan helpt MarketMan bij het tellen van uw voorraad en de kosten, zodat u u op andere dingen kunt richten. 

8. MDware 

Aanbieding: 3 maanden gratis MDWare invoicing.

MDware, een Lightspeed integratie partner, vergemakkelijkt het maken van factureren en offertes voor retailers en eCommerce ondernemers. Zo nemen ze veel van uw administratieve taken uit handen. 

Normaal kunt u de software 14 dagen gratis uitproberen, maar in deze moeilijke tijden hebben zij deze periode uitgebreid naar 3 maanden. 

Ga voor meer informatie naar MDware

 

Samen staan we sterk 

De COVID-19 pandemie zorgt ervoor dat het dagelijkse leven flink wordt verstoord, maar als we elkaar blijven steunen, komen we er samen doorheen. 

Overweeg niet alleen om contact op te nemen met partners en andere bedrijven die u normaal van dienst zijn, maar ook met financiële instellingen die mogelijk kunnen helpen. Veel banken zijn bereid om samen met u te kijken naar de mogelijkheden. 

Wij houden u de komende tijd via deze blog op de hoogte met tips, nieuws en bronnen die u kunnen helpen tijdens COVID-19. Samen staan we sterk! 

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates