Greenway powered by Lightspeed since 2015

Greenway

De veggie food revolutie is de afgelopen jaren ook gaande in België, met als koploper Greenway. Het doel? Klimaatverandering tegengaan door vleeseters te overtuigen om vaker voor veggie te kiezen. Cedric Hanet deelt met ons de visie van oprichter Paul Florizoone.

Greenway

Type onderneming

Quick-service

Producten

Lightspeed Restaurant

Locatie

Antwerpen, Brussel, Leuven, Gent

Van idee tot concept tot keten

Greenway werd in 1996 opgericht door Paul Florizoone, die tijdens zijn reizen door India ontdekte hoe lekker vegetarisch eten kon zijn. Als echte vleeseter wou hij dit lekkere vegetarische eten ook in België introduceren, dus opende hij de eerste Greenway in Gent. Ondertussen zijn er 4 Greenway restaurants, staan ze op alle grote muziekfestivals met foodstands, hebben ze producten bij Delhaize, zijn ze actief in foodservice en leveren ze producten aan verschillende horeca-ketens.

Veggie voor vleeseters

Doordat de veggie-food-trend in België de laatste jaren in een stroomversnelling terecht is gekomen, zijn er voor ondernemingen zoals Greenway veel kansen. Acties zoals Dagen Zonder Vlees bevorderen het imago van een veggie levensstijl, en Greenway speelt hierop in door lekkere producten aan te bieden in de restaurants en middels de samenwerking met supermarktketen Delhaize. Greenway’s doel is om zoveel mogelijk vleeseters te overtuigen dat vegetarisch eten ook lekker kan zijn.

Zicht op cijfers & data

Met 4 verschillende zaken verspreid door België is het belangrijk om een goed overzicht te kunnen houden op onder andere omzet, personeelsdata en productdata. De Lightspeed reports worden daarom veelvuldig gebruikt binnen Greenway. Cedric geeft aan verschillende parameters bij te houden met Lightspeed, zoals gemiddelde besteding, productiviteit, en omzetgroei.

Het kassasysteem dat met u meewerkt.

Ontdek meer Lightspeed klanten

Het eerste avocado restaurant ter wereld opende in 2017 de deuren in Amsterdam, en ging - nog voor de opening - wereldwijd viraal. Met drie...

Na jarenlang te kampen met gezondheidsproblemen besloot Phaedra Lybaert to experimenteren met gezonde voeding. In november 2016 besloot ze samen met...

Otomat is het eerste restaurant dat echte Belgische pizza's serveert, gemaakt met Duvel gist dat bij het bierbrouwen wordt gebruikt. Na het grote...

Bavet is één van de meest succesvolle fast-casual concepten in België van de afgelopen jaren. Op slechts drie jaar tijd heeft oprichter Peter Van...