Greenway

Antwerpen | Brussel | Gent | Leuven

De veggie food revolutie is de afgelopen jaren ook gaande in België, met als koploper Greenway. Het doel? Klimaatverandering tegengaan door vleeseters te overtuigen om vaker voor veggie te kiezen. Partner Cedric Hanet deelt met ons de visie van oprichter Paul Florizoone en hoe Lightspeed hier een rol in speelt.

Van idee tot concept tot keten

Greenway werd in 1996 opgericht door Paul Florizoone, die tijdens zijn reizen door India ontdekte hoe lekker vegetarisch eten kon zijn. Als echte vleeseter wou hij dit lekkere vegetarische eten ook in België introduceren, dus opende hij de eerste Greenway in Gent.

Ondertussen zijn er 4 Greenway restaurants, staan we op alle grote muziekfestivals met foodstands, hebben we producten bij Delhaize, zijn we actief in foodservice en leveren we producten aan verschillende horeca-ketens.
Cedric Hanet - partner Greenway

Veggie voor vleeseters

Doordat de veggie-food-trend in België de laatste jaren in een stroomversnelling terecht is gekomen, zijn er voor ondernemingen zoals Greenway veel kansen. Acties zoals Dagen Zonder Vlees bevorderen het imago van een veggie levensstijl, en Greenway speelt hierop in door lekkere producten aan te bieden in de restaurants en middels de samenwerking met supermarktketen Delhaize. Greenway’s doel is om zoveel mogelijk vleeseters te overtuigen dat vegetarisch eten ook lekker kan zijn.

Met Greenway geloven we dat klimaatverandering de grootste uitdaging van onze tijd is. Daarom ontwikkelen we verrassend lekkere veggie producten voor vleesliefhebbers.
Cedric Hanet - partner Greenway

Zicht op cijfers & data

Met 4 verschillende zaken verspreid door België is het belangrijk om een goed overzicht te kunnen houden op onder andere omzet, personeelsdata en productdata. De Lightspeed reports worden daarom veelvuldig gebruikt binnen Greenway. Cedric geeft aan verschillende parameters bij te houden met Lightspeed, zoals gemiddelde besteding, productiviteit, en omzetgroei.

Lightspeed is een handig kassasysteem. De grote voordelen zijn dat je gemakkelijk zaken kan aanpassen, dat het cloud-gebaseerd is en dat het gelinkt is aan verschillende geïntegreerde tools die we gebruiken.
Cedric Hanet - partner Greenway

Het kassasysteem dat met u meewerkt.