O'yo | Gent

Na jarenlang te kampen met gezondheidsproblemen besloot Phaedra Lybaert to experimenteren met gezonde voeding. In november 2016 besloot ze samen met Ellis De Meester O’yo op te richten, met als missie om gezonde voeding toegankelijk te maken voor iedereen. Lees hier hoe mede-eigenaar Phaedra Lybaert haar zaak efficiënt weet te beheren met Lightspeed Restaurant.

Food is medicine

Voordat het idee voor O'yo ontstond, kampte Phaedra Lybaert jarenlang met maagproblemen, en besloot daarom om te experimenteren met fermentatie en zich te verdiepen in darmgezondheid. Ze lostte haar gezondheidsproblemen op met gezonde voeding in plaats van medicatie, en besefte dat anderen hier misschien ook baat bij zouden hebben.

Ik ontdekte dat de juiste en gezonde voeding veel geneeskrachtiger is dan de buitenwereld ons doet geloven. Eigenlijk zijn wij niet gemaakt om ziek te zien, maar creëren we dit zelf.
Phaedra Lybaert - Oprichtster O'yo

Duurzaam ondernemen

Phaedra en Ellis besloten op zoek te gaan naar de juiste korte keten partners wiens eerlijke en duurzame producten zij voor een eerlijke prijs konden verwerken en verkopen. Zo hebben ze een boer voor hun eigen yoghurt, een boer voor microgroenten, en maken ze veel zelf. Ook klimaatverandering en dierenwelzijn spelen een grote rol in de missie van O’yo.

We kunnen niet meer ontkennen dat de manier waarop we vandaag processed food en vlees consumeren onze CO2-uitstoot vergroot. Een veganistische beweging is dus noodzakelijk om onze eigen gezondheid en welzijn en die van onze planeet te bevorderen.
Phaedra Lybaert - Oprichtster O'yo

Flexibiliteit & overzicht met Lightspeed

Bij O’yo worden veelal lokale en seizoensgebonden producten gebruikt, en er wordt rekening gehouden met de voorkeur van klanten. Dit zorgt ervoor dat het menu regelmatig wordt aangepast, wat eenvoudig is met het flexibele cloud-gebaseerde systeem van Lightspeed. Ook de reporting tools worden gebruikt om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk eten wordt verspild en het aanbod steeds kan worden aangepast.

Ik gebruik de Lightspeed product reports bij het veranderen van het nieuwe menu zodat ik kan rekening houden met de voorkeuren van de klanten. Ook dag-, week- en maandomzet rapporten worden nauwgezet bijgehouden zodat ik mijn bestellingen en aanbod kan bijsturen.
Phaedra Lybaert - Oprichtster O'yo

Duurzaam ondernemen met Lightspeed.