O’yo powered by Lightspeed since 2016

O'yo

Na jarenlang te kampen met gezondheidsproblemen besloot Phaedra Lybaert to experimenteren met gezonde voeding. In november 2016 besloot ze samen met Ellis De Meester O’yo op te richten, met als missie om gezonde voeding toegankelijk te maken voor iedereen.

Type onderneming

Restaurant

Producten

Lightspeed Restaurant
Lightspeed Delivery

Locatie

Gent

Food is medicine.

Voordat het idee voor O'yo ontstond, kampte Phaedra Lybaert jarenlang met maagproblemen, en besloot daarom om te experimenteren met fermentatie en zich te verdiepen in darmgezondheid. Ze lostte haar gezondheidsproblemen op met gezonde voeding in plaats van medicatie, en besefte dat anderen hier misschien ook baat bij zouden hebben.

Duurzaam ondernemen.

Phaedra en Ellis besloten op zoek te gaan naar de juiste korte keten partners wiens eerlijke en duurzame producten zij voor een eerlijke prijs konden verwerken en verkopen. Zo hebben ze een boer voor hun eigen yoghurt, een boer voor microgroenten, en maken ze veel zelf. Ook klimaatverandering en dierenwelzijn spelen een grote rol in de missie van O’yo.

Flexibiliteit & overzicht met Lightspeed.

Bij O’yo worden veelal lokale en seizoensgebonden producten gebruikt, en er wordt rekening gehouden met de voorkeur van klanten. Dit zorgt ervoor dat het menu regelmatig wordt aangepast, wat eenvoudig is met het flexibele cloud-gebaseerde systeem van Lightspeed. Ook de reporting tools worden gebruikt om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk eten wordt verspild en het aanbod steeds kan worden aangepast.

Duurzaam ondernemen met Lightspeed