Levi's Burgers - powered by Lightspeed since 2020

Levi's Burgers

Levi Godichiabois en Jana Bogaert startten acht jaar geleden samen met Levi’s Burgers in Zottegem. Ooit begonnen als eetcafé, kwamen ze er al snel achter dat hun gasten het meest enthousiast waren over hun burgers. Door de jaren heen hebben ze hun concept steeds meer verfijnd met een geliefde en goedlopende zaak als resultaat. Ook nu, na een turbulent jaar met drastische veranderingen en de benodigde creativiteit, kijken ze vol goede moed vooruit naar de zomer.

Type onderneming

Restaurant

Producten

Lightspeed Restaurant

Locatie

Zottegem

Integraties

Order Ahead

Van side hustle naar 100% afhaal

Hoewel afhalen altijd al mogelijk was bij Levi’s Burgers, werd het optimaliseren ervan pas noodzakelijk toen de deuren in 2020 moesten sluiten. Levi: “Het was een proces van vallen en opstaan. We begonnen met het aannemen van bestellingen via de telefoon en walk-ins, maar de vraag was zo groot dat we op een bepaald moment ons proces wel moesten optimaliseren.”

Dit is waar Lightspeed uitkomst bood. De integratie Order Ahead zorgt ervoor dat hun gasten overzichtelijk online kunnen bestellen en maakt het proces ook aan de achterkant eenvoudiger te overzien. “Met Lightspeed hadden we onze timing al op scherp staan, maar Order Ahead maakt het proces veel toegankelijker, we hoeven nu ook niet altijd meer telefonisch bereikbaar te zijn. Al onze bestellingen komen online binnen”, aldus Levi.

Een zomer als geen ander

Nu de zomer – en de bijkomende heropening – weer voor de deur staat is het de vraag hoe ze de positieve ervaring met afhalen gaan voortzetten zodra de terrassen weer open mogen. Levi blikt terug op het afgelopen jaar:

“Toen we hoorden dat de horeca weer open mocht dachten we: nu is het moment om op te vallen, om toekomstige klanten te winnen! Het terras was hierin de eerste stap. We hebben goed geïnvesteerd in ons terras, en toen bleek dat alles niet direct terug kon naar het oude hebben we een buitenbar gemaakt zodat we onze takeaway en dine-in konden splitsen: binnen bleef takeaway, buiten werd een soort van aparte tweede zaak waar men kon zitten.”

Dit jaar willen ze op een vergelijkbare manier benaderen: het terras is verder uitgebreid met een tweede bar waarop ook een tweede kassasysteem is geïnstalleerd, zodat ze wederom de zaak in tweeën kunnen splitsen en zo hun omzet kunnen optimaliseren.

Betere dagen in het verschiet

Jana en Levi zijn terecht trots op wat ze in 8 jaar hebben opgebouwd en zijn duidelijk in hun advies naar anderen toe.

Jana: “De truc is om nooit op de korte termijn te denken en er altijd voor te zorgen dat je boven het maaiveld uitsteekt. Van je producten tot je service: wacht niet af, maar onderneem actie en realiseer vooruitgang.”

Deze filosofie passen ze zelf toe in ieder aspect van hun bedrijf. Zo was hun keuze in technologische ondersteuning duidelijk onderbouwd: waar hun oude kassasysteem een veredelde rekenmachine was (aldus Levi), zorgt Lightspeed ervoor dat ze ieder proces, tot aan de levertijden van hun bestellingen aan toe, kunnen stroomlijnen en optimaliseren.

Op dit moment staan Levi en Jana aan de vooravond van het openen van hun tweede zaak – takeaway only – en hebben ze genoeg ambitie om Levi’s Burgers nog veel verder te laten groeien.

“Ik had heel veel vragen over de efficiëntie van ons oude kassasysteem, waarvan ik het vanzelfsprekend vond dat dat niet moeilijk zou moeten zijn. Bij een collega zag ik Lightspeed, en toen ik hem die vragen stelde bleek alles wat ik wilde direct mogelijk. Ik dacht gelijk: dit is wat ik zoek.”

Levi Godichiabois, eigenaar

Het kassasysteem waarmee u flexibel blijft

Ontdek wat Lightspeed voor u kan betekenen