humus x hortense - Powered by Lightspeed since 2013

humus x hortense

In januari 2017 opende humus x hortense: een 100% duurzaam concept in hartje Brussel. De liefde voor de planeet en de natuur was voor Caroline Baerten en Nicolas Decloedt de drijfveer om een restaurant te creëren die de kloof tussen duurzaamheid en gastronomie opvult.

Type zaak

Restaurant & bar

Producten

Lightspeed Restaurant

Integraties

Resengo

Locatie

Brussel, België

Bijzonderheden

Gault & Millau Beste Groentechef 2019

Duurzaamheid is de rode draad.

Voor humus x hortense is duurzaamheid de rode draad, zowel bij de aankoop van ingrediënten voor de keuken als bij de aankoop van materialen, meubels en apparatuur. Caroline en Nicolas werken met lokale ontwerpers en gebruiken bijvoorbeeld Belgische eik voor hun tafels en stoelen. De nadruk ligt op duurzaamheid en vakmanschap. Qua kleding dragen alle medewerkers eco-jeans ontworpen door een Brussels modemerk - Façon Jacmin. Duurzaamheid reikt alle aspecten van het bedrijf. Zelf het kassasysteem.

Hoe Lightspeed bijdraagt.

Met het iPad kassasysteem van Lightspeed, kunnen bestellingen direct vanaf de iPad naar de keuken worden gestuurd. Aantekeningen te maken op een notitieblokje zijn overbodig. Vervolgens helpen de gedetailleerde rapporten in de backoffice van Lightspeed om de bestsellers en de gerechten die minder goed verkopen te bepalen. Door deze gegevens te analyseren, is het mogelijk om voorraden te optimaliseren en exacte bestellingen bij leveranciers te plaatsen om zo verspilling te voorkomen.

Een duurzaam kassasysteem