Bar Palo Cortado - Powered by Lightspeed since 2019

Bar Palo Cortado

Ran Van Ongevalle begon zijn carrière bij zijn vader’s cocktailbar The Pharmacy, won vervolgens de prestigieuze Bacardi Legacy Global Cocktail Competition in 2017 en opende in de zomer van 2019 Bar Palo Cortado in Brugge waar hij cocktails op wereldniveau serveert. Deze jonge ondernemer zit niet stil en heeft grootse plannen! Ontdek hoe Lightspeed hem hierbij helpt.

Bar Palo Cortado

Type onderneming

Bar

Producten

Restaurant

Locatie

Brugge

Bijzonderheden

Ran won de Bacardi Legacy Cocktail Competition in 2017

Liefde voor sherry

Ran’s echtgenote en zakenpartner Janah Van Cleven nam hem ooit mee naar Jerez in Spanje - dé sherry streek. Daar proefden ze voor het eerst Palo Cortado sherry, wat liefde op het eerste gezicht was. Dit werd ook meteen de reden dat ze een bar wouden openen: mensen laten kennismaken met sherry. Het eindresultaat is een toegankelijke bar met een ruim sherry aanbod waarbij de focus ligt op de gastervaring.

Een pop-up met een long-term mindset

Voor iedere ondernemer is het de grootste uitdaging om een stabiel en succesvol concept neer te zetten. Horeca moet werken op alle vlakken: van de kwaliteit van de producten tot de standaard van de service. Voor Ran en Janah was het belangrijk om in een korte tijd kwaliteit op te bouwen, ongeacht hoe lang de pop-up zal blijven bestaan.

Focus op gastvrijheid

Lightspeed heeft er door de intuïtieve lay-out en het gebruiksgemak voor gezorgd dat de werknemers bij Palo Cortado zich vanaf dag één volledig konden focussen op het bieden van optimale gastvrijheid. Een ander voordeel is dat Lightspeed op de cloud werkt, dus alle info is te allen tijde beschikbaar. Ran gaat voor zijn werk naast Palo Cortado regelmatig naar het buitenland, en dan kan hij op zijn gsm in één oogopslag zien welke omzetten er gedraaid worden.

Het kassasysteem voor de beste bars ter wereld

Ontdek meer Lightspeed klanten

1898 The Post is gevestigd in één van de meest iconische gebouwen in Gent: het oude postgebouw, waaraan het hotel ook zijn naam te danken heeft....

Thomas De Decker en zijn echtgenote Eline Aloy openden in 2015 wijnbar Avini in Antwerpen. In zowel Avini als het Londense Negozio Classica kunnen...

In januari 2017 opende humus x hortense: een 100% duurzaam concept in hartje Brussel. De liefde voor de planeet en de natuur was voor Caroline...

Na jarenlange ervaring in toprestaurants, namen jonge ondernemers Christophe Balthazar en Gregory Van Der Brempt in 2015 de Brabohoeve onder hun...