Brabohoeve | Schilde

Na jarenlange ervaring in toprestaurants, namen jonge ondernemers Christophe Balthazar en Gregory Van Der Brempt in 2015 de Brabohoeve onder hun vleugels. Ze transformeerden de authentieke dorpskroeg in een moderne brasserie, inclusief zonovergoten terras en zomerbar, met uitzicht op een nabijgelegen manege. De Brabohoeve is intussen een vaste waarde in Schilde en omstreken; dé plek voor een uitgebreide lunch, cocktail of diner.

Bekroond als Beste Brasserie

Na zeven jaar te hebben gewerkt in Hof Van Cleve***, besloot Christophe Balthazar zijn eigen restaurant te openen, samen met zakenpartner Gregory Van Der Brempt. De Brabohoeve, een bestaand restaurant in Schilde, werd volledig opgeknapt en omgetoverd in een moderne brasserie waar gasten terecht kunnen voor zowel een cocktail in de zomerbar als een uitgebreid diner in het restaurant of op het terras. Amper zeven maanden na de opening werd Brabohoeve verkozen tot de Beste Brasserie van 2018 door Gault & Millau.

Dit was een mooie erkenning omdat we een hele zware verbouwing hebben gehad. Na anderhalf jaar stond de Brabohoeve er eindelijk. We waren al moe en we moesten nog beginnen. Gault & Millau heeft enorm geholpen met onze naamsbekendheid.
Christophe Balthazar - Zaakvoerder Brabohoeve

Vaste waardes, vaste gasten

Bij de Brabohoeve staat kwaliteit voorop. De kwaliteit van de producten, de service en de gehele gastervaring zijn enorm belangrijk en er wordt voor gezorgd dat dit elke dag, tijdens elke shift op hetzelfde niveau is. Nieuwe teamleden worden zo goed mogelijk opgeleid zodat ze al snel kunnen meedraaien op hetzelfde niveau.

Ik vind het belangrijk dat je je gasten iets brengt wat je zelf ook apprecieert. Dus we willen vooral een vaste waarde creëren, en ik denk dat we dat met Brabohoeve op twee jaar tijd toch wel gecreëerd hebben. Maar je mag niet te snel zeggen dat je er bent want eigenlijk ben je er nooit.
Christophe Balthazar - Zaakvoerder Brabohoeve

Een waterdicht systeem

Bij service op topniveau hoort ook een systeem dat de drukte aankan, flexibel werkt en genoeg data-inzichten biedt voor analyse. In de zomer worden de gasten zowel in het restaurant als op het terras en in de zomerbar bediend. Met Lightspeed kan het vloerplan volledig naar eigen wens worden ingedeeld. Daarnaast is elke medewerker op de hoogte van nieuwe bestellingen, verschuivingen van tafels en andere veranderingen doordat alle iPads met elkaar communiceren via de cloud.

Lightspeed is een programma dat verder denkt, en dat het u ook echt gemakkelijker maakt. Zeker op drukke zomerdagen. Je rapporten kan je per maand, per week, per dag of zelfs per uur bekijken. Het is eigenlijk een waterdicht systeem.
Christophe Balthazar - Zaakvoerder Brabohoeve

Het kassasysteem voor topservice.