Daniël Ost powered by Lightspeed since 2018

Daniël Ost

In 1978 opende Daniël Ost een kleine bloemenwinkel in Sint-Niklaas. Vandaag is het een tweede generatie familiebedrijf met 3 winkels in België en 1 in Jordanië. Daniël Ost wordt wereldwijd herkend, en is in België vooral gekend als hofleverancier en maker van bloemcreaties op grote events zoals Tomorrowland.

Type onderneming

Bloemist

Producten

Lightspeed Retail

Locatie

Sint Niklaas, Knokke, Brussel

Bijzonderheden

Hofleverancier

Creativiteit boven alles.

Wat Daniël Ost tot een echte icoon van de bloemenwereld maakt, is de creativiteit, kwaliteit en het unieke assortiment. De bloemen komen van de allerbeste leveranciers, het onderhoud is nauwkeurig en handmatig, wat ervoor zorgt dat Daniël Ost bloemen driemaal langer mooi blijven dan die van een supermarkt.

Strategische locaties.

De locaties van de drie Daniël Ost-boetieks zijn uiteraard strategisch gekozen. Met een specifieke doelgroep, moesten de winkels ook op de juiste plekken worden neergezet. Met drie winkels in België en binnenkort ook in Jordanië, kan de balans tussen uitbreiding en groei van de zaak en het behoud van creativiteit en kwaliteit soms een uitdaging zijn.

Van old-school tot high-tech.

Daniël Ost had een gebruiksvriendelijk kassasysteem nodig dat snel kon worden geïmplementeerd met oog op de verschillende winkels. Voordat ze Lightspeed implementeerden was alles nog een beetje 'old school' met bijvoorbeeld het handmatig beheren van voorraad.

Het kassasysteem voor bloemisten