Lewis & Melly powered by Lightspeed since 2016

Lewis & Melly

Het kleurrijke womenswear merk Lewis & Melly is enorm populair onder jonge modeliefhebbers in Antwerpen. Louis (24) en Melanie (22) Lemmens bewijzen met Lewis & Melly dat er ook voor jonge ondernemers nog plaats is in het Belgische modebeeld.

Type onderneming

Fashion

Producten

Lightspeed eCom

Locatie

Antwerpen, Gent, Knokke

Luister naar je doelgroep.

Toen Louis en Melanie hun eerste winkel openden, keken ze naar hun social-media statistieken, om te zien waar hun doelgroep zat. Zo besloten ze om in Antwerpen, Gent en Knokke flagship stores te openen. Voor hen is het heel belangrijk om naar feedback van klanten te luisteren. Zo merkten ze dat er ook in andere steden, en zelfs tot in het buitenland, vraag was naar hun collectie.

Lewis & Melly online.

De logische volgende stap was om een webshop te openen. Zo kunnen klanten die niet dichtbij één van de flagship stores wonen alsnog de items van Lewis & Melly aanschaffen. Hoewel ze met gelimiteerde oplages werken in de winkel, worden klanten altijd goed geholpen omdat ze de items die ze willen ook online beschikbaar zijn. Klanten kunnen bijvoorbeeld ook kiezen voor pick-ups van online items, zodat ze alsnog een persoonlijk Lewis & Melly ervaring krijgen.

De grootste voldoening als ondernemer.

Voor Louis is - die het meeste met ontwerp bezig is - is de grootste uitdaging om een mooi product – zoals hij het in zijn hoofd heeft – op een mooie en kwaliteitsvolle manier en voor de juiste prijs in de winkel te kunnen hangen en dat hun klanten dit ook erkennen. Dat is voor hem de grootste voldoening, dat iets dat je met hart en ziel ontwerpt, door verschillende handen gaat en dan in de winkel eindigt en dat de klanten echt vrolijk naar buiten gaan.

"Als een bepaald item heel goed verkoopt dan is dat een hele leuke bevestiging en motivatie voor ons. Dat is het leukste aan ons werk eigenlijk."

Louis Lemmens - Mede-oprichter Lewis & Melly

Het kassasysteem voor ondernemers, groot of klein

Louis Lemmens - Mede-oprichter Lewis & Melly