Lockwood & Avenue powered by Lightspeed since 2016

Lockwood & Avenue

Op 21-jarige leeftijd stond Sven Aerts als een van de beste Belgische skaters voor de keuze: ofwel een pro-skate carrière bouwen, ofwel een skateshop opzetten. Hij koos voor het tweede. Lockwood behoort intussen tot de top skate shops in Europa, en ook Avenue wordt gezien als dé plek voor exclusieve sneakers.

Type onderneming

Sneeaker- & skateshop

Producten

Lightspeed Retail
Lightspeed eCom

Locatie

Antwerpen

Avenue en Lockwood - één geheel.

De naam Lockwood komt van een van de oude skatespots van vroeger in Los Angeles waar in de nineties veel video’s werden opgenomen. Avenue komt van de straat waarin Lockwood zit, Lockwood Avenue. Hoewel Lockwood en Avenue in hetzelfde pand zitten, bieden ze verschillende merken en producten aan. Lockwood is een skateshop die zich specialiseert in unieke skatemerken. Avenue biedt zowel exclusieve sneakers die maar in een twintigtal winkels in de wereld worden verkocht als meer toegankelijke items.

Het Omnichannel visitekaartje.

Drie jaar geleden waren er slechts een drietal webshop bestellingen per maand. Vandaag telt de online business voor 40% mee van de totale omzet van Lockwood en Avenue. Maar hoewel online retail enorm groeit, zijn en blijven de fysieke winkels van Lockwood en Avenue minstens even belangrijk. Een fysieke winkel helpt hen te onderscheiden van online spelers, en fungeert ook als een soort van hub voor skaters, sneakerheads en streetwear liefhebbers.

Optimale klantervaring met Lightspeed.

Voordat ze zich bij Lightspeed aansloten, werkten ze met twee losse systemen, een kassasysteem en een ecommerce platform. Het werkte niet samen: er werd veel te veel verkocht, de voorraad klopte niet en qua inzichten in cijfers was het omslachtig. Daarom waren ze op zoek gegaan naar een nieuw systeem dat omnichannel ondersteunt en waar updates automatisch gebeuren, zodat je altijd meegaat met de tijd. Ook kan het systeem worden aangepast aan bepaalde wensen en voorkeuren.

Omnichannel ondernemen met Lightspeed