Lockwood / Avenue | Antwerpen

Het begon allemaal bij Sven Aerts. Op 21-jarige leeftijd stond hij als een van de beste Belgische skaters voor de keuze: ofwel een pro-skate carrière bouwen, ofwel een skateshop opzetten. Hij koos voor het tweede, en dat bleek zeker de juiste keuze te zijn. Lockwood behoort intussen tot de top skate shops in Europa, en ook het tweede concept Avenue wordt op de kaart gezet als dé plek voor exclusieve sneakers. Beide winkels en webshops zijn nauw met elkaar gelinkt, en Lightspeed helpt hen hierbij.

Avenue en Lockwood - één geheel

Hoewel Lockwood en Avenue in hetzelfde pand zitten, bieden ze verschillende merken en producten aan. Lockwood is echt een skateshop en specialiseert zich in unieke merken, van core skate products tot nieuwe kleine merken van pro-skaters. Avenue biedt zowel exclusieve sneakers die maar in een twintigtal winkels in de wereld worden verkocht als meer toegankelijke items.

De naam Lockwood komt van een van de oude skatespots van vroeger, bij Lockwood Elementary in Los Angeles, waar in de nineties veel video’s werden opgenomen. Avenue komt van de straat waarin Lockwood zit, Lockwood Avenue. Daardoor is er altijd al een link geweest tussen beide.
Spencer Samuels - E-commerce Manager Avenue Store & Lockwood Skateshop

Het Omnichannel visitekaartje

Drie jaar geleden waren er slechts een drietal webshop bestellingen per maand. Vandaag telt de online business voor 40% mee van de totale omzet van Lockwood en Avenue. Maar hoewel online retail enorm groeit, zijn en blijven de fysieke winkels van Lockwood en Avenue minstens even belangrijk. Een fysieke winkel helpt hen te onderscheiden van online spelers, en fungeert ook als een soort van hub voor skaters, sneakerheads en streetwear liefhebbers.

Waarom geloven wij in Omnichannel? Het is gewoon de toekomst, mensen willen het gemak van beide hebben. En dat onderscheidt ons ook van de grote online spelers die alleen maar online opereren. Zo heb je toch een soort van visitekaartje.
Spencer Samuels - E-commerce Manager Avenue Store & Lockwood Skateshop

Optimale klantervaring met Lightspeed

Voordat ze zich bij Lightspeed aansloten, werkten ze met twee losse systemen, een kassasysteem en een ecommerce platform. Het werkte niet samen: er werd veel te veel verkocht, de voorraad klopte niet en qua inzichten in cijfers was het omslachtig. Daarom waren ze op zoek gegaan naar een nieuw systeem dat omnichannel ondersteunt en waar updates automatisch gebeuren, zodat je altijd meegaat met de tijd. Ook kan het systeem worden aangepast aan bepaalde wensen en voorkeuren.

Lightspeed geeft ons veel meer vrijheid dan ons vorige systeem, doordat er mogelijkheden zijn om zelf te ontwikkelen en zo Lightspeed te vormen naar je eigen wensen qua design of functionaliteit. Van het aanpassen van een label voor op je producten tot eigen integraties via API, maar zeker voor de webshop zijn er mogelijkheden genoeg. Van uitgebreide aanpassingen tot simpele verbeteringen.
Spencer Samuels - E-commerce Manager Avenue Store & Lockwood Skateshop

Omnichannel ondernemen met Lightspeed.