Studio Ellis

De groei van de gedroomde interieurwinkel

Bij Studio Ellis vind je alles om je interieur op te fleuren: bloemen, planten, unieke meubelen en accessoires. Oprichter Kaat Verbruggen en bloemist Muriël Cabanier runnen de interieurwinkel samen met een team van zo’n zes flexi-jobbers. Daarnaast houden ze de webwinkel bij en verzorgen ze regelmatig bloemen- en interieurstyling op feesten en evenementen.

Lees het volledige interview hier

Type

Interieurwinkel

Locatie

Turnhout

Boeketten en interieurstyling in één

Toen ze net begonnen, verkochten ze in de winkel enkel bloemen en accessoires, zoals vazen en potten. Toen ze de mogelijkheid kregen om een groter winkelpand te openen, was de stap naar grotere interieuritems snel gemaakt.

“We waren veel bezig met de styling en aankleding van huwelijksfeesten. En zo realiseerden we ons dat we veel meer konden aanbieden dan alleen kleine accessoires”, vertelt Kaat.

Lightspeed Retail groeit mee

Het groeiende aantal producten in zowel de fysieke winkel als de webwinkel vragen om een geavanceerd kassasysteem, en daarom werkt Studio Ellis met Lightspeed Retail. “We kunnen elk product dat in de winkel staat terugvinden, en het zowel op de computer als op de iPad afrekenen”, vertelt Kaat.

De verkooprapporten geven inzicht in de verkoopsnelheid van alle productcategorieën. Daar maakt het team veelvuldig gebruik van. “Ook als ik niet in de winkel ben kan ik nagaan hoe het gaat met de omzet. Het is gewoon handig dat je op elke plaats alles kunt nakijken”, gaat ze verder.

Cashflow voor extra voorraad

Dankzij het ruime winkelpand van Studio Ellis kunnen alle producten, groot en klein, op een zo aantrekkelijk mogelijke manier uitgestald worden. Dat betekent ook dat er soms extra cashflow nodig is om nieuwe items aan te schaffen.

Studio Ellis vroeg een voorschot aan via Lightspeed Capital, waarbij afbetaling plaatsvindt op het ritme van de wekelijkse omzet. “We hebben Lightspeed Capital gebruikt om extra accessoires in te kopen", vertelt Kaat. "Ik vind het een handig systeem dat je afhankelijk van je omzet terugbetaalt, en als je een week hebt met minder omzet, procentueel gezien minder hoeft af te betalen.”

Nog niet uitgedroomd

Groeimogelijkheden voor Studio Ellis ziet Kaat nog volop. Ze wil zich in de toekomst met de bloemen nog meer op evenementen concentreren, en in de winkel het assortiment verbreden: “Dat het echt een totaalbeleving wordt voor mensen om naar de winkel te komen. Dus als je bijvoorbeeld een cadeau nodig hebt, én iets leuks voor thuis. En dat je dan naar Studio Ellis gaat en er zeker van kunt zijn dat je beide gaat vinden.”

“We hebben Lightspeed Capital gebruikt om extra accessoires in te kopen. Ik vind het een handig systeem dat je afhankelijk van je omzet terugbetaalt, en als je een week hebt met minder omzet, procentueel gezien minder hoeft af te betalen.”

Kaat Verbruggen, oprichter Studio Ellis

Het kassasysteem dat met je meegroeit

Leer meer over het Lightspeed retail kassasysteem.