Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

9 manieren om lokale ondernemingen te steunen tijdens COVID-19 

9 manieren om lokale ondernemingen te steunen tijdens COVID-19 

Ondernemers zijn wereldwijd hard getroffen door het coronavirus. Nu mensen binnen moeten blijven, vraagt u zichzelf af hoe uw buurt en stad er na deze pandemie uitzien. 

Om steden en communities door deze tijd heen te slepen, kunnen ze onze hulp goed gebruiken. Online bestellen, maaltijdbezorging en cadeaubonnen kopen zijn effectieve manieren om uw favoriete winkel of horecazaak boven water te houden. 

Heeft u niet de mogelijkheid om een financiële bijdrage te leveren? Dan zijn er nog genoeg andere dingen die u wel kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan het delen van een social media bericht of laat een positieve review achter.

We zetten 9 manieren op een rijtje waarmee u uw steentje bij kunt dragen. 

 

1. Koop een cadeaubon

Tel de bedragen op die u deze maand zou hebben uitgegeven bij een horecazaak of winkel en koop voor dat bedrag een cadeaubon. Het kost u niet meer geld dan normaal en u kunt op een later moment gebruik maken van uw gekochte bon. Dit kan ondernemers op de korte termijn enorm helpen. 

 

2. Shop online

Nu veel fysieke locaties gesloten zijn, bieden ondernemers hun producten, maaltijden en services online aan. Vul uw online winkelwagentje of bestel via e-mail en social media de dingen die u normaal in een fysieke locatie gekocht zou hebben. U hoeft niet alleen voor uzelf online inkopen doen, denk bijvoorbeeld ook aan verjaardagen, babyborrels en jubilea.  

 

3. Denk local

Koop een keer bij de kleinere ondernemers in plaats van de grote ketens. Veel zaken bieden veilige afhaalmogelijkheden aan of bezorgen uw gekochte producten en maaltijden om fysiek contact te voorkomen. Als uw winkel geen webshop heeft, kijk dan eens op social media of ze misschien afhalen of bezorging aanbieden. 

 

4. Maak alvast een reservering

Zodra sociale afstand en quarantaine niet meer nodig zijn, zullen de horecazaken het naar alle verwachtingen erg druk hebben. Maak alvast een reservering bij uw favoriete horecazaak en laat zien dat ze op u kunnen rekenen. Een reservering voor over een paar weken of maanden kan hen de steun geven die ze nodig hebben. 

5. Gebruik maaltijdbezorging

Maaltijdbezorging is een snelle manier om horecazaken te helpen. Dat u thuis zit betekent niet dat u de maaltijden van veel restaurants moet missen. Ondanks dat horecazaken gesloten zijn, bieden een aantal wel nog afhalen en bezorging aan. Veel maaltijdbezorgingplatformen helpen ook mee in deze crisis en rekenen op dit moment geen bezorgkosten. Dek uw tafel een keer extra gezellig, geniet thuis van een heerlijke maaltijd en support ook nog eens een lokaal restaurant. 

 

6. Laat een positieve review achter

Een positieve review achterlaten is een van de meest toegankelijke manieren om ondernemers te helpen. Zij die geen financiële bijdrage kunnen geven, kunnen wel een positieve review achterlaten bij restaurants waar ze altijd met veel plezier naartoe gingen. U kunt zelfs winkels en andere services, zoals fietsenmakers of schoonheidsspecialisten, een positieve review via Google geven. Dit kan ervoor zorgen dat deze ondernemers sneller online gevonden worden, wat hen ten goede komt zodra de pandemie voorbij is. Online reviews zijn de nieuwe mond-tot-mond reclame en zijn effectiever dan ooit. 

 

7. Promoot op social media

Social media wordt tijdens deze periode veel gebruikt om in contact te blijven met vrienden, familie en anderen die in hetzelfde schuitje zitten. Waarom niet uw lokale winkel of horecazaak supporten? Online ziet u dat er veel goede initiatieven worden gedeeld met de hashtags #supportlocal, #supportyourlocals en #coronahulp.

 

8. Meld u aan voor nieuwsbrieven

Laten we eerlijk zijn, soms wilt u het nieuws van buitenaf even ontlopen. Meld u in plaats daarvan aan voor de nieuwsbrieven van u favoriete winkels of restaurants. Niet alleen support u hen, maar u voorziet uzelf van andere (vrolijkere) content. Een bonus is dat u als eerste hoort wanneer ze hun fysieke locaties weer kunnen openen. 

 

9. Stuur een berichtje

Niet iedereen kan een financiële bijdrage leveren en dat hoeft ook niet. Een positief mailtje of kaartje betekent ook heel veel en kan ondernemers net dat  duwtje in de rug geven om niet bij de pakken neer te gaan zitten. We kunnen elkaars support in deze tijden goed gebruiken, samen staan we sterk!

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates