Bavet powered by Lightspeed since 2015

Bavet

Bavet is één van de meest succesvolle fast-casual concepten in België van de afgelopen jaren. Op slechts drie jaar tijd heeft oprichter Peter Van Praet samen met zijn team een merk opgericht dat nationaal – en binnenkort internationaal – bekend staat om heerlijke spaghetti in een gezellige setting.

BAVET

Type onderneming

Restaurant

Producten

Lightspeed Restaurant
Lightspeed Delivery
Lightspeed Loyalty

Integraties

Growzer, Onlinewerkrooster, Resengo

Locatie

10 vestigingen in Belgische grootsteden

Een goed overwogen concept

Peter van Praet, die destijds werkte in Londen, kon niet wachten om zijn tanden te zetten in een eigen business concept. Hij vond drie compagnons die samen met hem een goed overwogen casual restaurant-concept bedachten. Aangezien Peter zelf geen chef is, wou hij het graag eenvoudig houden. Tijdens zijn reizen ontdekte hij simpele concepten die enorm populair waren. Peter was ervan overtuigd dat deze strategie ook in België goed aan zou slaan.

Investeer in uw personeel

Bavet heeft ervoor gekozen om in elk restaurant 2 tot 3 vaste personeelsleden in dienst te nemen: een kok in de keuken, iemand op de vloer en een manager die alles aanstuurt. Daarnaast worden er veel activiteiten ondernomen met de ‘Baveteers’. Zo zijn er incentives om ze te laten participeren in het merk, en zelfontwikkeling speelt hier ook een grote rol in. Daarnaast zorgt de "HR on the floor" dat er in elke locatie een persoonlijk aanspreekpunt is.

Koppeling met Growzer

Overzichtelijk, makkelijk aan te leren voor jobstudenten en een witte kassa zijn drie belangrijke criteria voor een kassasysteem, volgens Peter. Daarom was Lightspeed een logische keuze. Om zowel tijd en geld te besparen maakt Bavet gebruik van de koppeling Growzer, hier kunnen ze dagelijks de inkopen terugzien en aandacht geven voor waste management om overbodig verspillen van voedsel tegen te gaan. Zo besparen ze onnodige kosten op bepaalde ingrediënten.

Het kassasysteem dat met u meegroeit

Ontdek meer Lightspeed klanten

Balls & Glory - het gehaktballen concept van Wim Ballieu - begon in 2012 als pop-up concept in Gent, en werd al snel uitgerold naar Antwerpen,...

Otomat is het eerste restaurant dat echte Belgische pizza's serveert, gemaakt met Duvel gist dat bij het bierbrouwen wordt gebruikt. Na het grote...

Het eerste avocado restaurant ter wereld opende in 2017 de deuren in Amsterdam, en ging - nog voor de opening - wereldwijd viraal. Met drie...

De naam Umamido betekent “the way of the savory”. Sinds 2013 is dit ook de missie van oprichter Guy Quirynen: ramen zo smakelijk mogelijk...