Dôme – powered by Lightspeed since 2015

Dôme* – Antwerpse uitmuntendheid en gastvrijheid

Twee constante waarden in de loopbaan van Frédéric Chabbert zijn uitmuntendheid en gastvrijheid. Met al één Michelinster op hun naam, werkt het team van Dôme iedere dag naar de tweede ster toe - hoewel hun passie voor gastronomie altijd de voornaamste drijfveer zal zijn.

Horecazaak

Fine Dining

Locatie

Antwerpen

Van Alain Ducasse tot Hong Kong

Hij is vastberaden en weet wat hij wilt: Frédéric Chabbert. Aan het begin van zijn carrière besluit hij dat hij voor Alain Ducasse wilt werken en slaagt erin om binnen vier jaar omhoog te klimmen tot de rang van derde chef kok in Alain’s Louis XV in Monaco. Hij reist de wereld rond, doet ervaring op in in de Verenigde Staten en Azië, en verdient zijn strepen als sous-chef en uiteindelijk als chef kok. Zelfs na twee sterren te hebben behaald in Hong Kong, zoekt hij naar meer. Dôme en Dôme Sur Mer zijn zijn nieuwste projecten.

Universele paradoxen

Londen, Monaco, San Francisco, Kuala Lumpur, Hong Kong, Parijs, Tokio... Elke nieuwe stad brengt een nieuwe cultuurschok met zich mee. Het is, paradoxaal genoeg, de aanraking met al deze verschillende culturen wat ervoor zorgt dat Frédéric Chabbert zijn unieke stijl ontwikkelt in de keuken. Het omarmen van nieuwe levenswijzen, zonder verlies van de culinaire identiteit, wordt zijn handelsmerk. Globalisering maakt zijn visie mogelijk: zelfs in zijn keuken in Hong Kong worden drie keer per week producten uit Frankrijk geleverd.

Lightspeed helpt ons bij het dagelijks optimaliseren van het management van ons bedrijf.

Dôme en Antwerpen, openbaringen en inspiratie

De verhuizing naar Antwerpen zorgt voor een radicale verandering in Frédéric’s manier van koken. De locatie, Dôme, was snel gekozen nadat zijn vrouw Evangeline verliefd werd op de plek. De juiste werkmethode duurde langer. Om zijn creativiteit te stimuleren legde Frédéric zichzelf nieuwe beperkingen op. Nu vertelt Ole, zijn vaste boer, hem dagelijks welke lokale ingrediënten hij kan gebruiken, afhankelijk van wat er beschikbaar is. Zijn creatieve consultant Natalie motiveert hem om nieuwe technieken te gebruiken. Zo haalt hij iedere dag inspiratie uit zijn directe omgeving.

Uitmuntendheid en gastvrijheid als kernwaarden

Twee constante waarden in de loopbaan van Frédéric Chabbert zijn uitmuntendheid en gastvrijheid. Met al één Michelinster op hun naam, werkt het team van Dôme iedere dag naar de tweede ster toe - hoewel hun passie voor gastronomie altijd de voornaamste drijfveer zal zijn. Lightspeed is een belangrijke partner in hun zoektocht naar uitmuntendheid. Het systeem werd door Frédéric Chabbert overgenomen van de vorige eigenaar, en stelt hem in staat om zijn twee locaties - Dôme en Dôme sur Mer - op afstand en met gemak te beheren.

Top chefs onthullen hun geheimen

Til uw restaurant naar het hoogste gastronomische niveau. Lees deze gids vol exclusieve tips van top chefs en de directeur van de Michelin Gids.

Het platform voor sterrenrestaurants

Ontdek waarom meer dan 90 sterrenzaken in de Benelux voor Lightspeed kiezen.