Butchers Coffee | Antwerpen

Het idee van Butchers Coffee ontstond toen eigenaar Dave Haesen terug naar België verhuisde na een tijd lang in Australië te hebben gewerkt. Daar zijn kleine koffie- en brunchzaken al jaren de standaard, en Dave vond dat dit nog miste in Antwerpen. En hij had gelijk, want Butchers Coffee liep vanaf dag één al vol en kreeg op korte tijd een groot aantal vaste klanten. Lees hier hoe Dave zijn zaak beheert met Lightspeed.

Kwaliteit boven alles

Omdat Dave zijn eigen zaak baseert op de koffiezaken in Australië, staat kwaliteit voorop. Kwalitatieve producten maar ook vooral kwalitatieve service hebben ervoor gezorgd dat Butchers Coffee een loyale klantenkring heeft opgebouwd. Centraal op het menu staan de koffie’s, met onder andere de specialiteit van de zaak ‘het Butcherke’. Daarnaast kwam er na een tijdje een all-day brunch menu met een kleine selectie klassieke Australische brunch items zoals buttermilk pancakes, avocado toast en eggs royale.

Wij staan voor kwaliteit in alles wat we doen. We hebben niet veel producten, onze kaart is veel kleiner dan de gemiddelde zaak. Maar we proberen van alles wat we aanbieden een bepaalde norm van kwaliteit aan te houden.
Dave Haesen - Eigenaar Butcher’s Coffee

Witte Kassa & factureren

Eén van de voornaamste redenen waarom Dave voor Lightspeed koos, was omdat met het invoeren van de keuken een witte kassa noodzakelijk werd. Toen ze enkel take-away koffie aanboden was dat niet nodig, maar vanaf dat er eten geserveerd werd, switchte Dave ook naar Lightspeed, inclusief Black Box. Daarnaast biedt het Lightspeed kassasysteem ook de ideale oplossing voor vaste klanten, zoals freelancers, die dagelijks komen.

Ik heb een paar klanten die op factuur werken. Die komen hier bijvoorbeeld dagelijks of zijn zelfstandige. Ze komen hier binnen, bestelllen hun koffie en ik zet het op hun rekening. Dat vind ik een hele handige feature van Lightspeed, dat ik op het einde van de maand een uitgebreide, geautomatiseerde factuur kan sturen naar deze klanten.
Dave Haesen - Eigenaar Butcher’s Coffee

Toekomstplannen met Lightspeed

Wat houdt de toekomst in voor Butchers Coffee? Dave heeft veel toekomstplannen, en Lightspeed kan hem hierbij ondersteunen. Een tweede vestiging in Antwerpen staat op de planning, wat betekent dat hij zijn tijd tussen de twee zaken zal moeten verdelen. Met Lightspeed kunnen ondernemers zoals Dave altijd en overal hun cijfers opvolgen, vanaf hun computer of iPhone.

Als er een tweede vestiging komt in Antwerpen ga ik sowieso de helft minder van mijn tijd kunnen besteden in deze vestigingen. Met de mogelijkheden van Lightspeed kan ik mijn personeel op deze manier wel korter opvolgen en alles een beetje beter controleren, vooral wanneer ik niet persoonlijk aanwezig ben.
Dave Haesen - Eigenaar Butcher’s Coffee

Open uw eigen koffiebar met Lightspeed.