Hal 16 – Horecabaken in het Noorden van Gent

Hal 16

Hal 16 is het resultaat van het potentieel dat drie Gentse brouwers zagen in één van de historische transformatiehallen van Dok Noord in Gent. Tot voor 2017 wist niemand wat of waar Hal 16 was. Vandaag is het een horecabaken in het noorden van Gent, waar de geur van mout, hop en gerookt vlees buurtbewoners, bierliefhebbers en barbecuefanaten veilig de haven binnenloodst.

Lees ons uitgebreid interview met Hal 16 hier.

Stoelen, tafels, industrie hal en twee mannen aan een toog

Type Horecazaak

Food Court, Brouwerij

Locatie

Gent

Van het mekka van de BBQ naar de Gentse dokken

Vader en zoon Dimitri en Arthur Messiaen zijn samen met Janos De Baets de begeesteraars achter Hal 16, en vooral van Dok Brewing Company (DBC), een micro-brouwerij die zich als eerste in de Hal vestigde. Kort daarna volgden RØK en BŒF, respectievelijk een barbecue- en burger-joint. Arthur is te vinden achter de toog van RØK, waar hij vlees, vis en groenten rookt, gaart en grilt op houtskool. Die passie ontdekte hij in Argentinië – het mekka van de barbecue – en een rookstage in Londen, alvorens terug te keren naar Gent en in een hoekje van de hal zijn eigen "barbecue-kot" te openen.

Man achter toog in BBQ huisje

Fire, heat & Lightspeed

Arthur's golfplaten huisje blend feilloos in het rauwe karakter en uitzicht van de Hal, ingericht met de industriële sfeer van Londen in gedachten: stalen draagbalken, blote bakstenen en het typische zaagtanddak van een transformatiehal om de zaal te beschermen tegen directe lichtinval. Zowel DBC, RØK en BŒF werken met Lightspeed. Waarom? "Wij hebben dertig taps en veranderen onze bieren constant, en ook onze menukaart verandert dagelijks," verklaart Arthur. "Het was dus belangrijk dat het systeem makkelijk aanpasbaar is, qua menukaart, specials en zaalplan. Lightspeed vereenvoudigt onze workflow en de gebruiksvriendelijkheid is top.”

Het was belangrijk dat ons kassasysteem makkelijk aanpasbaar is, qua menukaart, specials en zaalplan. Lightspeed vereenvoudigt onze workflow en de gebruiksvriendelijkheid is top.

orderBilly en Lightspeed: alles onder één digitaal dak

Hun keuze voor hetzelfde kassasysteem heeft DBC, RØK en BŒF ook doen beslissen om met één bestel- en betaalintegratie voor het hele aanbod van de Hal te werken. En toevallig genoeg zag die bestel- en betaalintegratie het licht op het terras van Hal 16. OrderBilly co-founders Jonathan Bovijn en David Maertens wouden een alternatief bedenken voor de hardware pagers die je meekrijgt bij een bestelling en beginnen te trillen wanneer je bestelling klaar is. OrderBilly is een easy-to-use app waarmee je via het scannen van een QR-code de menukaart kunt raadplegen, een bestelling kunt plaatsen én betalen – zonder je daarbij te moeten verplaatsen. Wanneer je bestelling klaar is, geeft de uitbater dat aan in het Lightspeed kassasysteem en wordt er automatisch een sms verstuurt naar de gasten ter informatie.

Tafel met gevulde bierglazen, een QR-code en een smartphone

“orderBilly laat ons vlot doorwerken in heel Hal 16, achter de toog en in de keukens, terwijl de bestellingen automatisch binnenkomen. Alle tijd die we winnen door niet zelf manueel bestellingen te moeten aannemen, zorgt ervoor dat gasten minder lang moeten wachten op hun bestelling.”

Arthur Messiaen, mede-oprichter DBC & RØK

Het kassasysteem dat met u meedenkt

Ontdek wat Lightspeed voor u kan betekenen.