Qbic Motley

Qbic Motley

Hotel Qbic en het bijbehorende restaurant Motley zijn een begrip in de Brusselse wijk Elsene. Het hotel met 148 kamers is zowel een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking als een luxe en groene plek van ontspanning voor haar gasten. In het volledig vegetarische restaurant kunnen fijnproevers hun hart ophalen met gerechten die worden bereid met verse seizoensingrediënten.

Algemeen directeur Bert Vandewaetere opent de deuren van het hotel en legt uit waarom Lightspeed Restaurant voor hen de meest voor de hand liggende oplossing is.

Type onderneming

Hotel-restaurant

Producten

Lightspeed Restaurant

Locatie

Brussel

Lightspeed x Qbic Motley: twee werelden die samenkomen

“Maak het leven van je gasten makkelijker en zorg dat ze de best mogelijke ervaring krijgen”. Met die gedachte in het achterhoofd was Motley op zoek naar een oplossing die de roomservice bestellingen en restaurant bestellingen aan elkaar kon koppelen.

Met Lightspeed Restaurant worden bestellingen die via roomservice zijn gemaakt automatisch geïntegreerd in het kassasysteem. Zo kunnen gasten aan het einde van hun verblijf in één keer hun rekening betalen. Dit heeft als bijkomend voordeel dat Qbic Motley hun loyaliteitsprogramma verder kan ontwikkelen door hun gasten op te splitsen in twee groepen: gasten die alleen hebben overnacht en gasten die ook kennis hebben gemaakt met de keuken.

Resultaatgericht management voor iedere dag

De gedetailleerde verkooprapporten van het Lightspeed platform helpen Qbic bij het identificeren van hun bestsellers en minst verkopende gerechten én zetten de piekuren waarbij meer personeel noodzakelijk is onder elkaar. Alles bij elkaar opgeteld Kan Motley gebruik maken van deze resultaten om hun bedrijfsvoering te optimaliseren en beter aan de behoeften van hun gasten te voldoen.

Het optimaliseren van de operationele kosten ten tijde van een wereldwijde pandemie zonder de kwaliteit van de service te verminderen maakt dat de samenwerking tussen Qbic en Lightspeed zo succesvol blijkt te zijn.

Duurzaamheid hoog in het vaandel

De gedetailleerde verkooprapporten zorgden ervoor dat Qbic-Motley snel hun minder presterende ingrediënten en gerechten kon identificeren. Ze hebben aan de hand van deze data hun inkoop aangepast en besparen hiermee niet alleen geld, maar verminderen ook voedselverspilling.

Dit is niet hun enige initiatief dat in het teken staat van duurzaamheid. Zo serveren ze hun gasten water in herbruikbare flessen en krijgen gasten die besluiten om geen gebruik te maken van de dagelijkse schoonmaakdienst een drankje van het huis.

“Lightspeed Restaurant is eenvoudig in te stellen, vereist minimale training en heeft een zeer intuïtieve interface. Een echt pluspunt bij het opleiden van ons personeel!”

Bert Vandewaetere, Algemeen directeur, Qbic Hotel Brussel

Multifunctionele toepassing in hartje Brussel

Om tijdens de sluiting van het restaurant inkomsten te genereren besloot het hotel om overdag vergaderruimtes en co-working spaces te verhuren aan ZZP’ers en bedrijven. Zo was Qbic ook tijdens de verplichte sluiting van het restaurant in staat om overeind te blijven.

Het kassasysteem dat met u meedenkt.