Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

13 betaalbare tools die helpen uw bedrijf te laten groeien

13 betaalbare tools die helpen uw bedrijf te laten groeien

 Heeft u wel eens gegoogeld naar de belangrijkste keywoorden voor uw bedrijf? En kwam u erachter dat uw website niet bovenaan in de zoekresultaten stond? Waarschijnlijk gebruikt u niet de juiste SEO-technieken of de juiste tools. De beste marketeers hebben een aantal tools waarmee ze succesvolle contentmarketingprojecten opzetten. We hebben een lijst opgesteld met enkele van de beste betaalbare tools waarmee u hetzelfde kunt doen.

 

1. HubSpot

Social media marketing, content strategy en SEO-optimalisatie

Het in 2006 ontwikkelde HubSpot is een geweldige tool voor elke ondernemer, ongeacht de grootte van uw bedrijf. Het is hét ideale platform als u contentmarketing wilt inzetten om meer organisch verkeer te trekken en meer leads te genereren. Met de websitebouwer van HubSpot kunt u uw doelgroep gericht benaderen met relevante content, zonder de hulp van een ontwikkelaar of designer.

Als u advertenties gebruikt, kunt u met HubSpot het aantal clicks bekijken, meten wat uw bezoekers van uw website vinden, inkomende klanten analyseren, leads volgen en het ROI van elke campagne drastisch verhogen. Bovendien kunt u uw social media campagnes verbeteren voor maximale resultaten.

HubSpot biedt verschillende abonnementen, vanaf € 46 per maand, en geeft u alles wat u nodig heeft om succesvolle social media-, content- en zoekmachine campagnes te ontwikkelen en in te zetten. 

 

2. MOZ SEO

Bekijk handige analyses van zoekmachineresultaten

MOZ werd in 2004 opgericht door Rand Fishkin en beschikt over een enorme database en uitstekende analysefuncties om u te helpen uw content hoger in de resultaten van populaire zoekmachines te krijgen. MOZ analyseert hoe zoekmachines bedrijven in hun resultaten opnemen en dankzij de actieve gebruikerscommunity heeft u toegang tot een schat aan informatie van collega’s over welke strategieën werken voor een bepaald publiek.

MOZ heeft ook praktische tutorials over verschillende onderzoekstools om  uw SEO-strategie te optimaliseren. Bekijk hoe uw concurrenten backlinks creëren, populaire keywords inzetten en organisch verkeer stimuleren, en gebruik die informatie om ze slimmer af te zijn.

 

3. HootSuite

Het managementsysteem voor social media dat zich richt op uw doelgroep

Wanneer uw social media campagnes aanslaan en uw volgers in grote aantallen reageren op uw berichten, kan het een hele opgave worden om uw verschillende social media kanalen te beheren.

Hootsuite werd in 2008 ontwikkeld door Ryan Holmes en biedt ondernemers een gebruiksvriendelijk platform voor het beheren van al hun social media accounts en workflows. Houd zicht op al uw accounts op Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest en YouTube, en beheer ze allemaal vanaf één locatie.

Met HootSuite bespaart u tijd omdat u routinematige, herhaaldelijke taken voor het beheer van uw social media worden gecentraliseerd en geautomatiseerd. U kunt snel honderden social media berichten inplannen die op het gewenste moment worden geplaatst. 

 

4. Ahrefs

Uw eindbestemming voor backlinks- en SEO-analyse

Ahrefs is de ultieme tool voor analyse van backlinks en SEO. De eigen bot van Ahrefs, die alleen wordt overtroffen door Google, crawlt elke dag naar schatting één miljard webpagina’s en vernieuwt de index elke 15 minuten.

Met de SEO-inzichten van Ahrefs kunt u de concurrentie in no-time overtreffen. U weet precies hoe u concurrenten keywords gebruiken en hoe zij hoger in de zoekresultaten terechtkomen.

Ahrefs kan uw bedrijf helpen met de volgende drie handige taken:

  1.   Maak snel een overzicht van de backlinks naar uw website
  2.   Meet uw engagement met uw social media connecties
  3.   Bepaal welke keywords het meeste organische verkeer naar uw site opleveren

Bekijk direct welke content het beste wordt ontvangen door uw publiek en gebruik die informatie om succesvolle blogposts te schrijven.

 

5. Lightspeed Advanced Marketing

Uw volledig geïntegreerde loyalty programma inclusief marketing tool

Het is een enorme klus om klanten om te zetten in vaste klanten. Lightspeed Advanced Marketing een loyalty programma met e-mailmarketing, helpt u hiermee en neemt werk uit handen. Lightspeed Advanced Marketing werd uitgebracht in 2018 en helpt u om uw bedrijf en uw klantenbestand te laten groeien, ongeacht uw profiel of nichemarkt.

Ontwikkel unieke e-mailcampagnes, zet meerdere campagnes op de automatische piloot, en optimaliseer en lever content die is afgestemd op uw specifieke publiek. Het is het beste wapen in uw arsenaal om potentiële leads om te zetten in betalende klanten.

Met Lightspeed Advanced Marketing beschikt u niet alleen over een volledig geïntegreerd punten- en beloningssysteem voor vaste klanten, maar ook over meerdere manieren om met uw klanten te communiceren: via e-mail, sms of zelfs push-meldingen via uw eigen app. Bovendien worden al uw rapporten en resultaten automatisch bijgehouden, zodat u een duidelijk beeld krijgt van wie uw e-mails openen en welke campagnes het beste scoren.

En het mooiste? Er is geen kennis van HTML codes vereist, iedereen kan het gebruiken!

Verander elke gast in een vaste gast

Lees meer over Lightspeed Advanced Marketing

 

6. Google Analytics

De ultieme cloud-tool voor website analyse

Google Analytics wordt gezien als de ultieme analyse tool voor ondernemers die hun producten effectief online willen verkopen. Het legt de basis voor het verhogen van het ROI van uw marketing- en reclamecampagnes.

Dankzij de naadloze koppeling tussen Google Analytics en AdSense kunt u alle statistieken over websitebezoekers inzien: hun leeftijd, geslacht, interesses, locatie, het gebruikte type apparaat en meer. En als u een Facebook-pixel integreert, kunt u zelfs uw websitebezoekers op Facebook en Instagram benaderen met aanbiedingen die passen bij de producten die ze op uw website hebben bekeken. Hoe mooi is dat?

Hulp nodig bij het bedenken van uw adwords-strategie?

Onze gratis gids helpt u op weg.

 

7. SEMRush

Uw eindbestemming voor SEO, PPC, keywordonderzoek en contentmarketing

Als er in dit tijdperk van digitale marketing één allesomvattende tool is die u helpt organisch zoekverkeer te sturen, is het wel SEMRush.

Maak een schatting van het zoekvolume van een keyword, bekijk suggesties voor backlinks, maak kruisverwijzingen in nieuwe content en optimaliseer uw contentmarketing workflow. Maar wat SEMRush echt waardevol maakt, is de functie voor onderzoek naar de keywords van uw concurrenten. SEO-optimalisatie krijgt een heel nieuwe betekenis als u kunt analyseren welke keywords uw concurrenten gebruiken. Vervolgens kunt u uw eigen keywords optimaliseren om hoger in de organische zoekresultaten te worden weergegeven.

 

8. Canva

Uw tool voor het ontwerpen voor web- en printmedia, zonder de hulp van een designer

Met Canva heeft u geen ervaren designers nodig om opvallende visuals te ontwerpen.

Gebruik verschillende tools om afbeeldingen bij te snijden, de achtergrond te verwijderen, infographics en pictogrammen met sleepbare elementen toe te voegen, prachtige e-books te ontwerpen en aantrekkelijke advertenties te maken voor elk gewenst platform, zowel print als digitaal.

U kunt niet alleen uw eigen designs maken, maar krijgt ook toegang tot een enorm archief vol ontwerpen, sjablonen en afbeeldingen. Daarmee geeft u uw bereik op social media, uw blogs en contentmarketing een enorme boost.

9. Upwork

Hét platform om freelancers te vinden

In welke sector u ook zakendoet, waarschijnlijk heeft u regelmatig te maken met te veel werk en krappe deadlines. Uitbesteden is een ideale oplossing voor dit probleem, maar aan wie? Gebruik Upwork om de juiste freelancer voor de klus te vinden.

Upwork heeft een ruim aanbod freelancers uit wie u kunt kiezen. Met slechts een paar klikken huurt u de beste freelancers in voor copywriting, design, web development, SEO, sales en marketing.

 

10. Slack

Voor kraakheldere zakelijke communicatie

Vergeet formele briefhoofden, saaie vergaderingen en langdradige e-mails; met Slack kunt u met iedereen communiceren en samenwerken zonder bureaucratische rompslomp die het hele proces vertraagt.

 

11. Yoast SEO

De SEO-plug-in voor WordPress die u helpt elke nieuwe pagina te optimaliseren

Onze lijst zou niet compleet zijn zonder Yoast, een onmisbare plug-in voor WordPress. Deze tool geeft u handige suggesties waarmee u de content van uw pagina kunt optimaliseren en de SEO-score kunt verhogen voordat u hem publiceert. Gebruik Yoast om moeiteloos SEO-vriendelijke posts te maken en om hoger in de zoekresultaten te verschijnen.

Yoast biedt een gratis plug-in voor WordPress, maar er is ook een premium versie, waarmee u gebruik kunt maken van een redirect manager, meerdere focus keywords, previews van social media campagnes en interne links.

 

12. Trello

De gebruiksvriendelijke projectmanagement-tool voor gestroomlijnde workflows

Als u een succesvol bedrijf wilt runnen, is het belangrijk dat u van begin tot eind goed zicht hebt op taken en workflows.

Trello is een handige organizer met slimme functies voor taakverdeling en projectmanagement.

Alle taken, bestanden, documenten, weblinks en gegevens van een project worden gepresenteerd in één overzichtelijke interface. U krijgt een compleet overzicht van het project en weet dus meteen wat er nog moet gebeuren en welke knelpunten moeten worden aangepakt. U kunt voortdurend taken toevoegen, verwijderen, aanpassen of naar andere kaarten verplaatsen als de klus is geklaard.

Trello is zelfs te integreren met andere systemen als Jira, Evernote, Google Hangouts, Salesforce, Slack, Google Drive, Dropbox enz.

 

13. Shutterstock

Uw one-stop-shop voor royaltyvrije afbeeldingen, foto’s, vectoren, video’s, en meer.

Geen tijd of geld om zelf foto’s te maken? Met Shutterstock vindt u snel royaltyvrije content voor uw marketingprojecten. Er is een eindeloze selectie, van de perfecte stock foto of een vector tot een stock video. Bovendien kunt u rechtstreeks vanuit Adobe Creative Suite in de database van Shutterstock neuzen. 

Ondernemers zijn altijd op zoek naar een voorsprong op de concurrentie. Of u nu hulp nodig heeft bij het managen van uw workflows, het registreren van de resultaten van uw website of het vinden van software die gewoon doet wat-ie moet doen, met deze 13 tools kunt u efficiënter werken en meer resultaat behalen.

Dat is ook precies de reden dat deze tools door bedrijven – groot en klein – worden gebruikt. Bekijk welke tools bij u en uw bedrijf passen en ontdek welke groeimogelijkheden er nog allemaal in het verschiet liggen. 

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.