Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Gault&Millau winnaars: de beste restaurants van België 2021

Gault&Millau winnaars: de beste restaurants van België 2021

Op 23 november vond de jaarlijkse Gault&Millau gidspresentatie plaats. De presentatie van de beroemde culinaire gids, waarvan dit jaar de 17e editie het levenslicht ziet, ging er dit jaar als gevolg van de coronacrisis anders aan toe dan voorgaande jaren. In plaats van voor een zaal vol genodigden werd het evenement digitaal uitgezonden vanuit de Brussels Expo. 

Tijdens het live event werden de beste restaurants van België 2021 aangekondigd. Gault&Millau wilde, ondanks dit ongekend zware jaar voor de horeca, toch deze prijzen uitreiken om zo een positief signaal af te geven en de sector een hart onder de riem steken. 

De nieuwe BeLux 2021-gids omvat onder andere meer dan 100 nieuwe eet-adresjes in België en Luxemburg. Met behulp van de ‘beste restaurants’-lijst kunnen mensen naar hartelust nieuwe culinaire locaties ontdekken en wordt het werk van de professionals erkend. 

Zoals elk jaar vielen er ook een aantal Lightspeed klanten in de prijzen. 

Exclusieve tips van experts uit de gastronomie

Deze gids helpt u bij het optimaliseren van elk aspect van uw restaurantmanagement – van gastervaring tot het opmaken van gerechten – en zo de beste versie van uw restaurant neer te zetten.

 

De 17e editie van de BeLux Gault&Millau Gids

De prijs Chef van het jaar gaat dit jaar naar Christophe Pauly van Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot. “Pauly werkt met de beste ingrediënten, vaak uit het eigen Waalse terroir en kiest als NorthSeaChef ook voor het fijnste lekkers wat onze vissers aan wal brengen. Zoals de beste chefs toont hij zijn creativiteit en decoratief tot artistiek vermogen om te verrassen met een aantal uitzonderlijke lichte, luchtige of amusante nagerechten.”, aldus Gault&Millau.

 

De grote winnaars zijn:

  • Dé Nieuwkomer van het Jaar: Le Pristine (Antwerpen) 
  • Gastvrouw van het Jaar: Marieke Moyaert (Schatteman – Hertsberge)
  • Sommelier van het Jaar: Tom Ieven (Hof van Cleve – Kruisem)
  • Italiaan van het jaar: Gellius (Knokke-Heist)
  • Aziaat van het jaar: Saito Harumi (Samouraï – Brussel)
  • Het mooiste terras: Brugmann (Bruxelles)
  • Het mooiste restaurant design: Cuchara (Lommel)
  • Dessert van het Jaar: Nuance (Duffel)
  • Brasserie van het Jaar:  Bar Bulot (Brugge)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Les Potes au Feu (Namur)
  • Ambachtsman van het Jaar: Michaël Rewers (Bistrot du Nord – Anvers)
  • Groentegerecht van het Jaar: Brutal by Bruut (Brugge)
  • Wijnkaart van het Jaar: Arden (Château de Vignée – Rochefort)
  • Bierkaart van het Jaar: La Marelle (Blaregnies) 
  • De ‘prijs & plezier’ van het Jaar: Ventre Saint Gris (Brussel), Rizoom (Gent), La Gare d’Hamois (Hamois)
  • Cocktailbar van het Jaar: BelRoy’s Bijou (Antwerpen)
  • Nieuwe Concept van het Jaar: Bartholomeus (Knokke-Heist)
  • Pop van het Jaar: Nénu (Brussel – Brussel), Baracca (Leuven – Vlaanderen), Asie à Tik (Mons – Wallonië)
  • Ontdekking van het Jaar: La Bonne Chére (Brussel-Brussel), Blanc By Aytems (Sint Truiden – Vlaanderen), Quai n°4  (Ath – Wallonië)

De jonge chefs die we de komende jaren in de gaten moeten houden en dit jaar in de prijzen vielen zijn David Grosdent (L’envie – Zwevegem) voor Vlaanderen, Stefan Jacobs (Hors-Champs – gembloux) voor Wallonië en Kevin Lejeune (La Canne en Ville – Brussel) voor de regio Brussel.

 

Nieuwkomers aan de top

Naast de bestaande lijst met restaurants die 16 punten (van de 20) of meer verdienden, zijn er ook een aantal nieuwkomers aan de top: De stadt van Luijck, Le Pristine, La Botte, Castor, La Table de Maxime, Cuchara, Bartholomeus en Nuance. Het restaurant dat al jarenlang op nummer één staat is het Hof van Cleve van Peter Goossens.

 

Lightspeed feliciteert

Lightspeed, dit jaar sponsor van ‘Dé nieuwkomer van het Jaar’ award, feliciteert alle winnaars en in het bijzonder onze klanten:

  • Le Pristine, dé nieuwkomer die vliegensvlug naar de top klimt
  • Gellius, met hun gerechten waar ze in Italië jaloers op zouden zijn
  • Cuchara, met hun restaurantdesign waar gasten zich thuisvoelen
  • Nuance, met hun dessert waar niemand tegenop kan
  • Bar Bulot, met hun brasserie waar gasten keer op keer terug willen komen
  • Brutal by Bruut, met hun groentegerecht waar gasten van kunnen blijven smullen
  • Arden, met hun ongekende smaakvolle wijnkaart
  • BelRoy’s Bijou, met hun cocktails die altijd met veel liefde worden gemaakt
  • Baracca, met hun gourmet streetfood & fastfood die zijn weerga niet kent
  • David Grosdent (L’envie), met de welverdiende erkenning als Jonge Chef van het Jaar

Jullie plek in de Gault&Millau gids is dik verdiend. Chapeau!

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Nieuws & Updates

Bekijk meer onderwerpen