Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Dé complete checklist voor barbenodigdheden

Dé complete checklist voor barbenodigdheden

Het is geen geheim dat u eigen café of club openen makkelijker gaat als u een gedetailleerd plan heeft. Voor u uw deuren opent, is het belangrijk dat u alles in huis heeft om van uw droom werkelijkheid te maken.

Hier volgt een complete lijst met barbenodigdheden met alles van cocktail attributen en software tot schoonmaakartikelen.

Wat is onmisbaar voor elke bar?

Hou er rekening mee dat de benodigdheden op jouw lijstje kunnen afwijken, afhankelijk van het concept van jouw bar, café of club. De kans is echter groot dat de volgende zaken ook voorkomen op jouw benodigdhedenlijst:

Heeft u ook al aan een mobiel kassasysteem gedacht?

Barbenodigdheden zoals drankjes, keukengerei en schenkapparatuur staan vaak bovenaan het lijstje, maar vergeet het kassasysteem voor bars niet. Zo kunt u nóg sneller drankjes serveren. Ontdek alle voordelen:

Bartender- en cocktailbenodigdheden

Glazen

  • Whiskyglazen
  • Bierglazen
  • Shotglaasjes
  • Cocktailglazen
  • Wijnglazen
  • Champagneglazen
  • Martiniglazen
  • Borrelglazen
  • Highballglazen of longdrink glazen

Bartendergerei en -accessoires

  • Barmaatjes
  • Muddlers
  • Cocktailshakers
  • Cocktaillepel
  • Sap-pers
  • Doppenvangers
  • Fles- en blikopeners
  • Cocktailzeefjes
  • Garneringsgerei
  • Papieren rietjes en roerstokjes
  • Snijplanken boards
  • Servetten en onderzetters
  • Barmatten
  • Theedoeken
  • Schenkdoppen
  • Bakjes voor garnering en bitters
  • IJsblokjesvormen en ijsemmers
  • Kurkentrekker

 

Dranken en schenkapparatuur

Op uw lijst met barbenodigdheden moet ook een aardige selectie aan goedkope en exclusieve drank en mixers voor cocktails staan.

Alcoholische dranken

  • Wodka
  • Gin/Jenever
  • Tequila
  • Whisky
  • Scotch
  • Bourbon
  • Rum

Standaard likeuren

  • Amaretto
  • Koffielikeur
  • Droge en zoete Vermouth
  • Ierse roomlikeur
  • Sinaasappellikeur

Non-alcoholische mixers voor mixdrankjes

  • Limoensap/citroensap
  • Sinaasappelsap
  • Cranberrysap
  • Grapefruitsap
  • Ananassap
  • Tomatensap
  • Bitters
  • Suikerwater
  • Sourmix
  • Grenadine
  • Melk, halfvol of vol
  • Tabascosaus en Worcestershiresaus

Belangrijkste frisdranken

  • Bruiswater
  • Tonic
  • Ginger Ale
  • Cola en Cola Light
  • Citroen-/limoenfrisdrank

Zorg ook voor garnering en kleine extra’s die uw cocktails net dat beetje aantrekkelijker maken. Zeker als u actief bent in een exclusiever segment zijn dit barbenodigdheden die niet mogen ontbreken.

Fruitgarnering

  • Citroenen
  • Limoenen
  • Sinaasappels 
  • Grapefruit
  • Maraschinokersen

Nice-to-haves voor drankjes

  • Olijven
  • Amsterdamse uitjes
  • Mint
  • Suiker en zout
  • Kaneel
  • Nootmuskaat
  • Selderij en augurken
  • Slagroom

Misschien wilt u ook afhaaldrankjes aanbieden. Investeer in dat geval in de spullen om afhalen een fluitje van een cent te maken. 

Afhaalbenodigdheden

  • Wegwerpbekertjes met deksels
  • Papieren rietjes
  • Drankhouders
  • Papieren tasjes
  • Servetjes

 
Een kassasysteem voor bars

Hoewel ouderwetse kassa’s of zware computers ook kunnen werken, kan een modern kassasysteem voor bars een hoop bijdragen aan uw onderneming. Een dergelijk systeem geeft u niet alleen een snelle manier om alle rekeningen en transacties bij te houden, maar moderne kassasoftware voor bars en clubs geeft u ook de mogelijkheid om uw hele zaak te beheren van waar u ook bent.

 

Barmeubels en overige zaken

Afhankelijk van hoeveel ruimte u heeft en uw bar design, heeft u een bepaald aantal tafels en stoelen nodig voor uw zaak. En denk goed na over de stijl. Als u nog geen bar heeft, zult u er een moeten inbouwen die past bij de ruimte. Andere logistieke behoeften omvatten bijvoorbeeld inrichting, tv-schermen, kabels en geluidsapparatuur.

Koeling is eveneens essentieel, zelfs als u geen eten serveert. Denk aan de volgende koelingsapparatuur:

Koelingen

  • Bierkoeler
  • Wijnkoeler
  • Koelkast voor garnering
  • Horizontale flessenkoeler
  • Koelkast voor achter de bar
  • Glazen koelkast voor klanten
  • Koelcel

Meer dan ooit weten we hoe belangrijk het is om over goede afwasapparatuur en een gestroomlijnd proces te beschikken voor het desinfecteren van glazen en ander servies. Dit doet u voor de veiligheid van uw medewerkers en uw gasten. Zorg voor twee of drie gootstenen waar personeel kan afwassen met professioneel afwasmiddel. En vergeet de toiletten niet, zoals handzeep en schoonmaakartikelen.

Overige benodigdheden

  • Speedrails
  • Drankdispensers
  • Vloermatten
  • IJsbakken
  • IJscrusher
  • IJsblokjesmaker
  • Blenders
  • Afscheidingen
  • Glazenhouders

 

Etenswaren en keukengerei

Als het plan is om ook hapjes of zelfs maaltijden te serveren, heeft u de juiste keukenapparatuur en benodigdheden nodig. Het ligt aan wat u op uw menu zet, maar denk bijvoorbeeld aan: 

  • Grill
  • Frituur
  • Bakplaat
  • Borden
  • Bestek en wat uw medewerkers verder ook maar nodig hebben

Zorg in ieder geval dat u iets te snacken aanbiedt.

Waar vind ik deze benodigdheden?

U wilt apparatuur die lang meegaat. Het is daarom vaak verstandig om nieuwe kwaliteitsproducten te kopen. Met gebruikte horeca barbenodigdheden bespaart u mogelijk op de korte termijn, maar ze zullen waarschijnlijk ook sneller vervangen moeten worden. Dat is met nieuwe producten minder het geval. Vaak zijn er aantrekkelijke kortingsacties bij horecaleveranciers en er zijn natuurlijk verschillende gespecialiseerde webwinkels.

Als uw marges krap zijn, is er de optie om bepaalde apparatuur te huren of te leasen. Dit is een goed idee voor zeer specialistische apparatuur die u alleen voor tijdelijke acties gebruikt of die u slechts zelden nodig heeft. Let er bij gebruikte of gehuurde barbenodigdheden wel op dat u niet inlevert op kwaliteit.

Alles van het lijstje afgevinkt, maar nog op zoek naar barpersoneel?

Lees de complete gids over het aannemen, opleiden en behouden van horecapersoneel.

 

Uw bar voorzien van de juiste apparatuur

Als uw lijstje is afgerond, kunt u zich gaan richten op andere onderwerpen waar startende ondernemers aan moeten denken, zoals barpersoneel trainen en een merk opbouwen. Met de juiste apparatuur en hulpmiddelen heeft uw bar een sterke basis. Heeft u hulp nodig met het vinden van het ideale horeca-kassasysteem, speciaal geschikt voor bars, clubs en cafés, vraag het ons!

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Begin met Ondernemen

Bekijk meer onderwerpen