Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Dit zijn de Beste Groenterestaurants van België

Dit zijn de Beste Groenterestaurants van België

Op maandag 6 mei werden de prijzen voor beste groenterestaurants ter wereld uitgereikt in het QO Hotel, in Amsterdam. Voormalig chef en eigenaar van het sterrenrestaurant Sire Pynnock in Leuven Frank Fol organiseert al 10 jaar deze award ceremonie, samen met We’re Smart World. Elk jaar gaat men op zoek naar de beste groenterestaurants ter wereld en worden de beste adressen vereeuwigd in de We’re Smart® Green Guide.

De uitgave van de Green Guide telt meer dan 800, in 38 verschillende landen. De Benelux scoorde hoog, met 98 nieuwe adressen. Op de eerste plaats staat voor het tweede jaar op rij Xavier Pellicer in Barcelona. Frank Fol vertelt,

Ik heb het voorbije jaar vijf keer voor een van de plantaardige menu’s gekozen. En heb telkens vastgesteld dat Xavier Pellicer / El Menjador in een andere dimensie kookt. Zijn plantaardige bereidingen zijn nog creatiever en verfijnder dan alles wat hij daarvoor heeft gemaakt. Wie op zo’n hoog niveau gastronomisch plantaardig kookt, verdient deze titel voor de tweede maal.

De top groenterestaurants van België

Benieuwd naar de beste groenterestaurants in België? In totaal prijken er 12 Belgische restaurants in de top 100 beste groenterestaurants, waarvan 4 in de top 10:

 • Nummer 2 – Vrijmoed, Gent
 • Nummer 6 – Graanmarkt 13, Antwerpen
 • Nummer 7 – Humus & Hortense, Brussel
 • Nummer 8 – Arabelle Meirlaen, Marchin
 • Nummer 12 – L’Air Du Temps, Liernu
 • Nummer 18 – ‘t Aards Paradijs, Merendree
 • Nummer 21 – Hof Van Cleve, Kruishoutem
 • Nummer 34 – Pastorale, Reet
 • Nummer 36 – Hofke van Bazel, Bazel
 • Nummer 41 – Benoit en Bernard Dewitte, Ouwegem
 • Nummer 43 – Bouchéry, Brussel
 • Nummer 47 – L’Air Des Sens, Zoutleeuw

Humus & Hortense en L’Air Du Temps maken allebei gebruik van het Lightspeed restaurant kassasysteem, dat tevens het event sponsorde. Het flexibele iPad kassasysteem biedt horecaondernemers, groot of klein, alle tools om hun zaak gemakkelijk en efficiënt te runnen, terwijl ze ook de beste gastervaring kunnen bieden.

De top 10 groenterestaurants ter wereld

De top 10 van de wereld bestaat verrassend genoeg uitsluitend uit Europese restaurants. Bij het selectieproces wordt er gekeken naar creativiteit, smaak en het percentage groenten in de gerechten en in de volledige maaltijd. Ook de ecologische en duurzame maatregelen die ondernomen worden door de restaurants behoren tot de criteria. Deze 10 restaurants scoorden het hoogste, en behoren tot de top 10 beste groenterestaurants van de wereld:

 1. Xavier Pellicer El Menjador, Barcelona
 2. Vrijmoed, Gent
 3. La Distillerie, Luxembourg
 4. L’Arpège, Parijs
 5. Joia, Milaan
 6. Graanmarkt 13, Antwerpen
 7. Humus & Hortense, Brussel
 8. Arabelle Meirlaen, Marchin
 9. De Librije, Zwolle
 10. Noma, Kopenhagen

Wilt u ook uw eigen onderneming beginnen?

Probeer nu 14 dagen ons kassasysteem

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates