Gault&Millau winnaars: de beste restaurants van België 2020

Gault&Millau winnaars: de beste restaurants van België 2020

Afgelopen maandag – 4 november – vond de jaarlijkse Gault & Millau-ceremonie plaats ter gelegenheid van de 17e editie van de beroemde culinaire gids. Tijdens deze ceremonie werden de beste restaurants van België 2020 aangekondigd.  De nieuwe BeLux 2020-gids heeft meer dan 130 nieuwe eet-adresjes in België en Luxemburg. Het is Gault&Millau’s missie om een lijst samen te stellen van de beste restaurants in België, om mensen te helpen nieuwe culinaire locaties te ontdekken, en om talent en ambacht te ondersteunen. De nieuwe winnaars zijn bekend gemaakt en ook enkele Lightspeed-klanten vielen in de prijzen!

De 17e editie van de BeLux Gault&Millau Gids

De prijs Chef van het jaar gaat dit jaar naar Bert Meewis van Restaurant Slagmolen in Oudsbergen. “Door Bert Meewis te bekronen tot Chef van het Jaar, kiezen we voor een culinaire aanpak die de nadruk legt op expertise en sereniteit, een keuken die een duidelijk omschreven doel nastreeft en zich eraan houdt. De authenticiteit achter het fornuis en op het bord is de hoeksteen van dit restaurant “, aldus Gault&Millau.

Ontdek hier de winaars van vorig jaar

Gault&Millau 2019

De grote winnaars zijn:

  • Gastvrouw van het Jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
  • Aziatisch restaurant van het Jaar: Dim Dining (Antwerpen)
  • Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Het mooiste restaurant design (nieuwe award): La Table de Maxime (Paliseul)
  • Sommelier van het Jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps– Liernu)
  • Dessert van het Jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Sōma – Antwerpen)
  • Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
  • Ambachtsman van het Jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
  • Groentegerecht van het Jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte – Kruisem-Ouwegem)
  • Dé Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
  • Wijnkaart van het Jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
  • Bierkaart van het Jaar: De Jonkman (Brugge)
  • De ‘prijs & plezierverhouding’ van het Jaar: Mout (Damme), Tandem (Brussel) en Le Pavillon du
  • Vieux Château (Modave)
  • De 3 ontdekkingen van het Jaar: Hoeve De Bies (Voeren), Coquum (Brussel) en Antoine (Eupen)

De Young Chefs van het jaar die in de kijker worden gezet zijn Glenn Verhasselt (Sir Kwinten – Lennik) voor Vlaanderen, Jean Vrijdaghs & Sebastien Hankard (Le Gastronome – Paliseul) voor Wallonië en Grégoire Gillard (Barge – Brussel) voor de regio Brussel.

Onder de winnaars waren er uiteraard enkele Lightspeed-klanten, waar wij heel trots op zijn:

  • Aziaat van het jaar: Dim Dining (Antwerpen)
  • Dé Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
  • Een van de 3 winnaars van Gault&Millau POP, met de beste “fast/street food” adresjes: Fernand Obb Delicatessen (Brussel)

Wilt u uw eigen restaurant openen?

Probeer Lightspeed 14 dagen gratis!