Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

De Michelin 2019 Nieuwkomers van België

De Michelin 2019 Nieuwkomers van België

Hoewel de Gault & Millau uitreiking nog maar net achter de rug is, heerste gisteren alweer spanning tussen de beste chefs van België. Tijdens de Horeca Expo werd namelijk gisteren de nieuwe Michelingids van België en Luxemburg 2019 voorgesteld. Tijdens de uitreiking, die ook via Livestream wereldwijd te volgen was, werden enkele nieuwkomers bekroond met hun eerste Michelinster, sommige kregen er twee en andere behielden hun sterrenstatus van het afgelopen jaar. Opvallend is dat door de sluiting van Joachim Boudens en Gert De Mangeleer’s Hertog Jan aankomende maand, er in 2019 nog maar één driesterrenrestaurant overblijft in België. Peter Goossens’ Hof van Cleve blijft aan de top van de Belgische gastronomie.

In totaal telt de Belux 139 sterrenrestaurants, waaronder 3 restaurants hun tweede ster verdienen en 7 restaurant de enorme eer van een eerste ster kregen. Benieuwd welke restaurants hard op weg zijn naar de top? Ontdek de 7 Michelin 2019 nieuwkomers van de Belux in dit artikel.

1 Michelinster: de nieuwkomers

  • Hotel FRANQ – Antwerpen
  • Restaurant Nathan – Antwerpen
  • EED – Leuven
  • Restaurant La Plage d’Amée – Jambes
  • La Ligne Rouge – Plancenoit
  • Little Paris – Waterloo
  • Les Jardins d’Anaïs – Groothertogdom Luxemburg

Zeven restaurants kregen hun eerste ster, waaronder twee in Antwerpen. Sterrenchef Tim Meuleneire heeft na amper een jaar weer een ster te pakken, dit keer in Hotel FRANQ. Dit restaurant wordt tevens ondersteund door Lightspeed Restaurant, dat chefs en restaurateurs van elk niveau helpt met intuïtieve, efficiënte horeca oplossingen.

Het Leuvense restaurant EED, waar 23-jarige chef Philippe Heylen aan het stuur staat, kreeg niet alleen één ster, maar ook de prijs van Jonge Chef van het Jaar. Een enorme prestatie.

2 Michelinsterren: van 1 naar 2

  • La Paix – Anderlecht
  • La Table de Maxime – Our
  • Ma Langue Sourit – Oetrange, Groothertogdom Luxemburg

Deze restaurants kregen hun welverdiende tweede ster, waarmee ze op het lijstje komen te staan met The Jane en L’Air Du Temps, die tevens ook gebruik maken van Lightspeed Restaurant.

De volledige lijst van Belgische sterrenrestaurants vindt u hier.

Droomt u ook van een ster? Gebruik een kassa waar u altijd op kunt rekenen

Probeer Lightspeed Restaurant

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates