Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

5 voordelen van een online horeca kassasysteem

5 voordelen van een online horeca kassasysteem

Wist u dat “de cloud” nog maar 25 jaar bestaat? En dat het grootste deel van de bevolking er pas 15 jaar geleden gebruik is van beginnen maken? Vandaag kunnen we echter niet meer zonder. We zijn het gewend om heel ons leven constant bij de hand te hebben – waar we ook zijn. Overal waar we gaan hebben we toegang tot onze e-mail, instant messaging, kalender, foto’s en video’s, sociale media en bankrekening. Publieke wi-fi, mobiele data en talloze handige applicaties hebben dat nog makkelijker gemaakt: op elk moment kunt u nagaan wanneer uw volgende trein arriveert, waar uw Deliveroo-rider zich op dit moment bevindt en hoe uw stock- en crypto-investeringen het doen. 

Op een gelijkaardige manier heeft cloud-based technologie en alle voordelen van dien ook een plek veroverd binnen de horecasector met de opkomst van online horeca kassasystemen. Waarom zou u als horeca-ondernemer dan ook niet willen profiteren van de voordelen die zo’n systeem met zich meebrengen? In deze blog sommen wij vijf voordelen van een online horeca kassasysteem voor u op: 

  1. Zoveel meer dan een kassa
  2. Maak van uw voorraad een bron van omzet
  3. Integratie, integratie, integratie!
  4. Een one-stop-shop met betalingen erbovenop
  5. Gebruik klantenprofielen om loyaliteit te stimuleren

Nieuwsgierig naar wat Lightspeed Restaurant voor uw zaak kan betekenen?

Ontdek in deze gids de voordelen van flexibele zaalplannen, geïntegreerde betalingen, krachtige add-ons voor delivery en afhaal, en andere talloze integratiemogelijkheden.

Vijf voordelen van een online horeca kassasysteem

1. Zoveel meer dan een kassa

Vandaag behoort een kassasysteem een stuk meer te kunnen dan wat een ouderwetse, analoge kassa voor uw zaak doet. Als u denkt dat een kassasysteem niet meer dan een fysiek punt van verkoop en transacties is, dan zult u versteld staan.

Tegenwoordig hebben online kassasystemen namelijk een cruciale en fundamentele rol aangenomen binnen een horeca-onderneming. En de rol van zo’n systemen gaat een stuk verder dan een punt van verkoop te zijn: een online, digitaal Lightspeed Restaurant helpt u bij uw verkopen, aankopen, voorraadbeheer, personeel, reserveringen, zaalplan, online bestellingen, delivery, takeaway  en zoveel meer. 

 

2. Maak van uw voorraad een bron van omzet

Een belangrijk, maar vaak ondergewaardeerd aspect van een horecazaak is een grondig voorraadbeheer. Elke horecazaak in België moet eenmaal per jaar de voorraad verifiëren en door te geven aan de fiscus. De reden daarvoor is om te controleren of er effectief evenveel verkocht wordt als wat er aangekocht wordt. Maar de kracht en het potentieel van een degelijk voorraadbeheer dat voorbij een jaaropname gaat, wordt vaak onderschat.

Een online horeca kassasysteem staat u namelijk toe om leveranciers, en werk- en bestelorders onmiddellijk op te nemen in uw digitale voorraad. Daardoor kunt u uw voorraad bij elke verkoopactie up to date houden, en dat allemaal in één centraal systeem, waar u altijd en overal – mits een internetverbinding – toegang tot heeft. Fysiek aanwezig zijn in uw horecazaak om te weten te komen hoe uw voorraad ervoor staat, is verleden tijd. Met een online horeca kassasysteem zoals Lightspeed Restaurant kunt u ook elke voorraad van al uw locaties samenbrengen en uw supply chain van heel uw onderneming optimaliseren.

Op die manier maakt ook het online horeca kassasysteem van Lightspeed van uw voorraadbeheer een middel om meer omzet te genereren. Het optimaliseren en bijhouden van uw in- en outputgegevens geeft u de kans om gedetailleerde rapporten te creëren in uw backoffice en een overzicht te krijgen van uw laatste bestsellers, bestelhoeveelheden beter te beheren en uw aanbod af te stemmen op de voorkeuren van uw gasten.

 

3. Integratie, integratie, integratie!

Een ander voordeel aan online horeca kassasystemen is de mogelijkheid om applicaties te integreren. Zo kunt u uw systeem helemaal afstemmen op uw behoeftes. Met een online reserveringssysteem zoals Resengo of Formitable kunt u uw reserveringen synchroniseren met het zaalplan in Lightspeed Restaurant. Zo’n reservering integraties staan u ook toe om bestellingen en verkoopbonnen ook aan uw reserveringen te koppelen, waardoor u beter kunt inspelen op de verwachtingen van terugkerende gasten.

Ook als u uw voorraadbeheer naar een hoger niveau wilt tillen, zijn er integratiemogelijkheden. Zo biedt restaurant inventory management software Apicbase een diepere kijk op uw voorraad, product- en productiekosten, waardooru uw food costs onder controle te houden. Voor horeca-ondernemingen met meerdere locaties zijn zo’n tools van onschatbare waarde omdat alle kassasystemen van elke locatie vanuit een masteraccount beheerd kunnen worden.

 

4. Een one-stop-shop met geïntegreerde betalingen erbovenop

Digitale betalingsmogelijkheden zijn sinds enkele jaren enorm in aantal gegroeid. Contactloos betalen is daarbij één van de grootste koplopers sinds het uitbreken van de pandemie. Dit populair concept gaat verder dan het contactloos betalen via debet- of kredietkaarten die over een NFC (near field communication) chip beschikken. Vandaag kunnen gasten namelijk met hun smartphone via een QR-code betalen, via betaalapplicaties zoals Apple of Google Pay, en zelfs via wearables zoals smartwatches of ‘fashion tech’. 

Een online horeca kassasysteem zoals Lightspeed Restaurant gaat daar nog een stap verder in door betalingen te integreren. Wat betekent dat precies? In plaats van met een externe betalingsprovider te werken, linkt Lightspeed Payments alle in- en uitgaande transacties onmiddellijk aan de bestellingen in uw Lightspeed kassasysteem. Het voordeel? Geïntegreerde betalingen maken het manueel invoeren van de te betalen bedragen op uw betaalterminal en herleiden daardoor het risico op invoerfouten enorm. Een geïntegreerd betaalsysteem stuurt openstaande betalingen met één klik door naar uw betaalterminal. Het versnelt uw afrekenproces en creëert ook meer tijd voor uw personeel om zich bezig te houden met uw gasten. 

Op het einde van de dag zal de dagafsluiting ook substantieel minder tijd in beslag nemen; alle betalingen worden namelijk onmiddellijk verwerkt en geregistreerd in uw online horeca kassasysteem. 

5. Gebruik klantenprofielen om loyaliteit te stimuleren 

Elke gastervaring is iets heel persoonlijks. En het engagement dat u en uw personeel vertonen om een persoonlijke connectie met gasten te maken werpt vooral vruchten af wanneer het ervoor zorgt dat gasten ook terugkomen. Maar hoe onderhoudt u het contact met uw gasten in de tussentijd als  uw kassasysteem enkel goed is om verkoopbewijsjes te printen? 

Een online horeca kassasysteem maakt elke verkoop persoonlijk. Terugkerende gasten die online hun reservering geplaatst hebben, kunnen gekoppeld worden aan wat ze in uw zaak bestellen. Op die manier kunt u geleidelijk aan klantprofielen opbouwen en uw bediening beter afstemmen op hun historisch bestel- en consumptiegedrag. Met de toestemming van uw gasten, kunt u ze ook eenvoudig toevoegen aan een loyaliteitsprogramma dat elke gekoppelde verkoop onthoudt en automatisch kortingen toepast wanneer ze een bepaald aantal bestellingen hebben bereikt. 

Lightspeed Loyalty stelt u daarnaast ook in staat om geautomatiseerde marketingcampagnes te maken, waarmee u uw gasten via e-mail  kunt informeren over speciale gelegenheden of evenementen, nieuwe menu’s of simpelweg met mededelingen over uw restaurant.

 

Ziet u een online kassasysteem al zitten?

Toegegeven, de voordelen die we in deze blog hebben opgesomd, zijn er veel meer dan vijf. Dat is ook omdat de voordelen in feite eindeloos zijn. In essentie geeft een online horeca kassasysteem u een beter overzicht op en inzicht in cruciale aspecten en processen binnen uw onderneming, maakt uw leven simpeler en – last, but not least – creëert daardoor meer tijd voor u om te doen waar u als zaakvoerder vooral mee bezig hoort te zijn: ondernemen.  

Wilt u meer te weten komen over de voordelen van een online horeca kassasysteem en wat Lightspeed Restaurant voor uw zaak kan betekenen? Neem vandaag nog contact op met één van onze horeca experts die u verder zullen helpen in uw zoektocht naar het beste systeem voor uw zaak.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Technologie