Otomat

Antwerpen & Gent - België

Nadat de eerste locatie in Antwerpen als een groot success uitpakte is Otomat ook in Gent neergestreken. De nieuwe vestiging is nog geen twee maanden open en het is nu al onwijs druk. Het unieke concept slaat duidelijk aan bij de gasten. En wie nu denkt dit is een pizzeria: nee. Dit is heavenly pizza, op zijn Belgisch.

Het concept

Otomat is een nieuw hospitality concept, opgericht door vijf compagnons met een passie voor gastvrijheid. Het is een sharing concept. De pizza’s midden op tafel zodat er gedeeld kan worden. Bernard van Otomat zegt: “Het is leuk om te delen. Bestel verschillende smaken en deel lekker. Wij houden daarvan. Zo ontdek je nog wat en kun je verschillende smaken proeven.”

En proeven is hier nogal de moeite waard. Pizza met witloof & ham of de pizza waterzooi. Klassieke Belgische gerechten maar dan op een pizza. Er worden belgische biertjes bij de pizza geserveerd. In het deeg, welke overigens door de wereldkampioen pizza bakken is ontwikkeld, is ook Belgisch bier verwerkt. Kwaliteit is het allerbelangrijkste, dat merk je hier heel snel.

De witte kassa van Lightspeed

De witte kassa van Lightspeed

Bernard heeft op aanraden van de Lightspeed verkopers andere restaurants bezocht die Lightspeed al gebruiken. “Ik heb bij andere zaken over de stabiliteit van het systeem geïnformeerd. Zo moet het zijn vind ik, die openheid vond ik heel leuk”, zegt Bernard. “Ik zie de blackbox, oftewel de witte kassa als een positieve ontwikkeling. Het betekent dat onze sector geprofessionaliseerd wordt en daar kan de consument alleen van profiteren.”
Een aantal dingen waren bijzonder belangrijk voor de horecaondernemer: “Ik geloofde al in cloud based systemen en wat mij aansprak was de eenvoud van het systeem. Voor andere kassasystemen moest ik mensen soms 1 à 2 dagen opleiden, bij Lightspeed duurt dat een uur of twee maar voordat iedereen ermee overweg kan. Dat is écht een kracht. Lightspeed is heel eenvoudig, heel intuïtief, dat vind ik goed. En het allerbelangrijkste wat ik erover kan zeggen is dat het systeem stabiel is, dat is wat een kassa moet zijn natuurlijk”

“Ik geloofde al in cloud based systemen en wat mij aansprak was de eenvoud van het systeem." - Bernard, Otomat

Een jong bedrijf met een volwassen concept

Een jong bedrijf met een volwassen concept

Bij binnenkomst voel je gelijk dat Otomat heavenly pizza een geheel kloppend concept is. Er is over elk detail nagedacht en achter alles wat je ziet schuilt een verhaal. Bernard kan dit ook als tip voor andere ondernemers meegeven: “Een duidelijk concept werkt. Het moet volwassen overkomen ook al is het nog heel pril en jong.”

Ook gebruikmaken van een iPad kassasyteem?

Dé kassa voor succesvolle horeca ondernemingen.