Poké Perfect

In de gezonde tijdsgeest van nu, waar salades en juices met een enorme opmars bezig zijn, past Poké Perfect in het nieuwe straatbeeld. Poké is een Hawaiiaans gerecht van sushirijst en rauwe vis gecombineerd met verschillende toppings als zeewier,mango en house seasoning. De Nederlandse eigenaren, Quinta en haar broer Gerrit Jan hebben een eigen draai aan het originele recept gegeven door ingrediënten als kip en quinoa toe te voegen. Poké Perfect wil groeien en de tijd vooruit zijn, Lightspeed helpt hen hierbij.

Poké Bowls: gezonde fastfood

Poké Bowls: gezonde fastfood

Quinta: “Hier in Amsterdam zijn we de enige die Poké serveren, maar in LA zie je overal Poké’s. We hebben de trend meegenomen vanuit Amerika, daar lopen ze echt voor, vooral op gebied van gezond eten.”

Gerrit Jan: “De oorsprong van dit gerecht ligt in Hawaii, dat zie je terug in het concept dat zowel Japanse als Amerikaanse invloeden heeft. De Poké Bowl is meer dan een snelle hap, het is een vullende gezonde maaltijd. Heel wat anders dan het aanbod in de omgeving, het Leidseplein; thuisbasis van de pizzeria's, shoarmazaken en andere fastfood."

“Lightspeed biedt de mogelijkheid om alle locaties en personeel onder één dak te beheren wat orde en rust in de gezonde chaos geeft.”

Gerrit Jan, mede-eigenaar Poké Perfect

Aloha, waan je in Hawaii

Aloha, waan je in Hawaii

Vanaf de drukke Prinsengracht stap je zo op Hawaiiaanse bodem. De vloer is van bamboehout en de bar van Basalt lava-steen.
Aan een muur van gebroken glas (een referentie naar de oceaan rondom Hawaii) hangen ‘messages in a bottle’ met daarin inspirerende teksten en hashtags die klanten plaatsen op de social media kanalen van Poké Perfect.

#welikeitraw

Een kloppend geheel

Een kloppend geheel

Het concept staat als een huis. Wat is het geheim? Gerrit Jan: “We hebben veel geïnvesteerd in artwork, de website, goede foodfotografie en de inrichting, zodat we een kloppend plaatje verkopen. Er zat veel tijd en geld in de voorbereiding, maar als je iets doet, doe het dan goed.”

Quinta vult aan: “Daarbij was de tijd gewoon rijp, ik was zelfs nog bang dat we de boot al gemist hadden, maar alles valt op zijn plaats in de gezonde tijdsgeest van nu.”

Quick service en afhaalkoeriers

Poké Perfect is een quick-service restaurant, vooral populair als afhaalmogelijkheid. Bezorgers van UberEAT, Develiroo, Foodora en Thuisbezorgd lopen af en aan in een zorgvuldig ingedeelde keuken, die vanuit buiten bereikbaar is, zodat koeriers niet door het restaurant heen hoeven te lopen. Het lokale bereik is heel groot. Binnen 6 weken tijd waren de harten van vele Amsterdammers veroverd. Nu openen ze binnenkort een tweede vestiging in Utrecht. En hopen ze in de nabije toekomst, vele andere steden te veroveren.

Meer weten wat Lightspeed kan doen voor snel service restaurants?

Uitbreiden, hoe doe je dat?

Uitbreiden, hoe doe je dat?

Momenteel werkt Poké Perfect met een handjevol parttimers waaronder ook familie die het leuk vinden hun steentje bij te dragen. Gerrit Jan: “Mijn tip voor andere ondernemers? Kijk altijd eerst in je nabije omgeving bij het opzetten van een onderneming, vraag hen te helpen. Zo heeft onze zus een social media bedrijf die ons online helpt en tevens in het restaurant staat.’’

Naar verwachting zal Poké Perfect snel haar deuren openen op het Janskerkhof te Utrecht, wat inhoudt dat er meer personeel moet worden aangenomen en er meerdere locaties gemanaged moeten worden. Gerrit Jan: “Lightspeed biedt de mogelijkheid om alle locaties en personeel onder een dak te beheren wat orde en rust in de gezonde chaos geeft."

"De dag rapportage is onze favoriete functie"

Een restaurant beginnen in deze tijd gaat gepaard met nieuwe techniek en inspelen op hypes. Quinty: “Ons favoriete functie in het Lightspeed kassasysteem is de Dag Rapportage, waarin we precies de ingrediënten en voorraad kunnen bijhouden.”
Gerrit Jan: “Je hebt dit overzicht nodig, zeker in de eerst maanden. Vooral met de drankjes kwamen er achter dat sommige niet goed lopen, die kun je er dan meteen uitgooien of wijzigen. Of een nieuw item toevoegen, zoals de special bowl ‘Rave Remedy’ ter gelegenheid van het Amsterdam Dance Event.”

Ook gebruikmaken van een iPad kassasysteem?

Maak het jezelf gemakkelijk in de hectische wereld van de horeca