De top horecaevents in België in 2020

De top horecaevents in België in 2020

Als horecaondernemer wilt u voortdurend op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de sector, netwerken met andere professionals en nieuwe merken ontdekken. Daarom hebben wij een lijst samengesteld met de beste Belgische horeca events en horecabeurzen van 2020. Wilt u uw netwerk uitbreiden, uw kennis over bepaalde onderwerpen bijschaven of nieuwe producten voor uw horecazaak ontdekken? Lees dan verder en ontdek alle horecaevents in België in 2020.

De top horecaevents in België

Lightspeed masterclasses 

Binnenkort begint een nieuwe reeks Lightspeed Masterclasses! Tijdens deze informele bijeenkomsten kunt u presentaties verwachten van experts uit de sector, gevolgd door een netwerkmoment onder het genot van hapjes en drankjes. Het doel van deze Masterclasses is om het woord te geven aan verschillende horecaprofessionals en hen de kans te geven u meer te vertellen over hun successen, uitdagingen en leermomenten. Na afloop van de Lightspeed Masterclass gaat u gegarandeerd naar huis met nieuwe inspiratie, contacten en inzichten. Ongetwijfeld een van de meest leerrijke horecaevents in België!

Ontdek hier meer

Horecabeurs Bredene 

Markeer 17 februari 2020 in uw agenda, want Horecabeurs Bredene opent zijn deuren voor de 12e keer! Tijdens deze vierdaagse krijgt u de kans om de nieuwste innovaties in de horecasector te ontdekken. Op maar liefst 7000m² beursoppervlakte met meer dan 170 standhouders krijgt u een ultieme horecabelevenis. 

Wanneer? 17-20 februari

Ontdek hier meer

De top horecaevents in België in 2020

Horecatel 

Al meer dan 50 jaar positioneert Horecatel zich als de belangrijkste B2B-beurs voor professionals in de horeca en gastronomie in Franstalig België. Op deze beurs worden producten, materialen en professionele diensten aangeboden door maar liefst 420 exposanten. Of u nu een cateraar, slager, chef-kok, restaurant- of cafetariaeigenaar bent… u vindt gegarandeerd de juiste oplossingen voor uw zaak. 

Wanneer? 8-11 maart

Ontdek hier meer

Venuez Modern Hospitality Show 

Elk jaar organiseert VENUEZ de Venuez Mordern Hospitality Show, een beurs waar u de nieuwste trends qua eten, drinken en design kunt zien, ruiken en proeven. The place to be voor ervaren ondernemers en professionals die hun eerste stappen zetten in de horeca.

Wanneer? 16-17 maart

Ontdek hier meer

Jong Keukengeweld

Jongeren die koken voor jongeren: dat is Jong Keukengeweld, een initiatief van Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen. Meer dan 60 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun passie voor de Vlaamse gastronomie met jongeren van 18 tot en met 30 jaar. Jong Keukengeweld vindt twee keer per jaar een maand lang plaats, en draait om smaken, proeven, zintuigen prikkelen en durven.

Wanneer? Maart en oktober 2020

Ontdek hier meer

Antwerpen Proeft / Taste of Antwerp

Tijdens het grootste culinaire festival van België, proef je verschillende kleine gerechten, bereid door de beste talenten uit Vlaanderen. Michelin-sterrenchefs en bekende gezichten bereiden de lekkerste gerechten voor, samen met de beste jonge koks en oude vrienden. Antwerpen Proeft is de beste én lekkerste manier om uw zomer te beginnen!

Wanneer? 1, 2 en 3 mei

Ontdek hier meer

Culinary Innovators Awards 

Elk jaar worden dé Innovators of the Year verkozen tijdens een prestigieus gala event georganiseerd door Gault & Millau. De Culinary Innovator of the Year is een persoon, een bedrijf of een instelling die een innovatieve visie, een concept, een dienst of product heeft bedacht dat een tastbare meerwaarde biedt aan de culinaire wereld. 

Wanneer? 18 mei

Ontdek hier meer

FoodFest Cadzand2020 

FoodFest is een event dat zich focust op eten, drinken, muziek en keynotes in Cadzand-Bad, een van de mooiste locaties aan de Noordzeekust. Het event wordt georganiseerd door  Sergio Herman, Syrco Bakker & Iman Soomers in samenwerking met de bedenkers van WECANDANCE & Fire Is Gold: Wim Van der Borght & Bart Roman, CEO’s of Atmosphere Architects. Het tweedaagse festival vindt dit jaar plaats tijdens Hemelvaartweekend op zondag 24 en maandag 25 mei 2020.

Wanneer? 24-25 mei

Ontdek hier meer

Mise en Plage

Met gerenommeerde chef-koks uit Knokke-Heist, een unieke locatie, evenals vele extra activiteiten, biedt Mise en Plage een smaakreis van 3 dagen!

Tijdens dit culinaire event geniet u van de meest verfijnde gerechten en de beste lokale producten én kunt u deelnemen aan masterclasses, wijnproeverijen en culinaire workshops (ook voor kinderen). Elke avond wordt afgesloten met een klein liveconcert. Mise en Plage is een totaal ervaring die al uw 5 zintuigen prikkelt.

Wanneer? 20-22 juni

Ontdek hier meer

Culinary Petanque Mastercooks

Dit is precies wat u denkt: Master Cooks in petanquewedstrijd! Het is een echte zomertraditie geworden: de Pétanque wedstrijd van de Mastercooks vindt dit jaar plaats op maandag 29 juli op het strand in Knokke-Heist. Een hele dag is gewijd aan de reünie van Mastercooks, hun teams en hun loyale partners.

Wanneer? 29 juli

Ontdek hier meer

Dolce Petanque 

Dit is een informeel zomerevenement voor chef-koks en horecaondernemers. Een sportieve dag, gericht op netwerken en inspirerende culinaire proeverijen.

Wanneer? 3 augustus

Ontdek hier meer

Leadersclub Awards

Leaders Club is een community opgericht door horeca-professionals voor de horeca. Leaders Club België richt zich op de Belgische horecasector, terwijl Leaders Club International verschillende verenigingen van over de hele wereld samenbrengt. Het doel van de Leaders Club is om leden de mogelijkheid te geven om te netwerken, hun kennis te delen en elkaar te inspireren via evenementen, workshops, masterclasses, trendreizen en de tweejaarlijkse Concept Restaurant Awards.

Wanneer? 15 oktober

Ontdek hier meer

G&M Awards  

Elk jaar publiceert Gault & Millau een nieuwe editie van zijn restaurantgids voor België. Gault & Millau is al enkele jaren marktleider en deze gids blijft dan ook het visitekaartje van de groep. Door de verschillende thematische Awards biedt Gault & Millau een breder beeld van de meest getalenteerde spelers in ons land. De jaarlijkse lancering van de nieuwe Gault & Millau-gids en de onthulling van deze prijzen vindt plaats op 4 november.

Wanneer? 4 november

Ontdek hier meer

Horeca Expo 

Horeca Expo is al 30 jaar een van de grootste en meeste complete horecaevents in België, en mag dan ook zeker niet ontbreken in deze lijst. Op dit event vindt u een ruim aanbod exposanten, en een uitgebreid aanvullend programma met o.a. workshops, wedstrijden en kookdemo’s. 

Wanneer? 22-26 november

Ontdek hier meer

Michelin BeLux uitreiking 

Elk jaar onthult de Michelin-gids de nieuwste Belgische sterrenrestaurants. In totaal telt de BeLux 139 sterrenrestaurants. Benieuwd welke restaurants hard op weg zijn naar de top? Ontdek de 7 Michelin 2020 nieuwkomers van de BeLux in dit artikel.

Wanneer? 23 november

Ontdek hier meer

VENUEZ Hospitality Awards 

Reeds 7 jaar op rij komen horecaondernemers begin december samen in de Grand Casino Knokke in de hoop een van de felbegeerde VENUEZ Hospitality Awards in de wacht te slepen. De nadruk bij de selectie van de winnaars ligt op innovatie, stijl, goed ondernemerschap, groeipotentieel, prijs-kwaliteit en bovenal: een uitmuntende service.

Wanneer? December 2020

Ontdek hier meer

Dolce Curling 

Dit event is de afgelopen twee jaar een enorm succes geworden. De derde editie zal wederom plaatsvinden in het charmante Knokke-Heist. Bereid u voor op een curlingtoernooi in Aspen-stijl!

Wanneer? 8 december

Ontdek hier meer

Dit zijn alle horecaevents in België waarvan wij geloven dat ze zeker de moeite zijn voor Belgische horecaondernemers. Hou deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van alle events!

Geïnspireerd? Blijft op de hoogte van onze events

Volg onze event-kalender