Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Horeca-events 2021: deze wilt u niet missen

Horeca-events 2021: deze wilt u niet missen

Als horecaondernemer wilt u voortdurend op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de sector, nieuwe trends ontdekken en netwerken met andere professionals. Maar hoe doet u dat tijdens deze coronapandemie? 

Gelukkig zijn er genoeg horeca-events die zich niet door corona laten tegenhouden. Sommige events hebben al een online versie op de planning staan, terwijl andere de situatie later in het jaar beoordelen. 

Horeca-events 2021

Dit zijn de horeca-events 2021 om alvast in je agenda te zetten:

 • Lightspeed webinars: gedurende het hele jaar
 • Jong Keukengeweld: maart en oktober
 • Dolce Grillardeurs Trophy 2021: 12 april
 • Culinary Innovators Awards: begin mei
 • Antwerpen Proeft: 13, 14, 15, 16 mei
 • FoodFest Cadzand: 16 en 17 mei
 • Horecatel: 5, 6, 7, 8 september 
 • Horeca Expo: 21, 22, 23, 24 en 25 september
 • Gault&Millau Awards 2022: najaar 
 • MICHELIN BeLux Awards 2022: najaar
 • Venuez Modern Hospitality Show: datum nog onbekend
 • Mise en Plage: datum nog onbekend

 

Lightspeed webinars

Lightspeed organiseert regelmatig interessante webinars voor horeca-ondernemers. Er komen onderwerpen aan bod als het effect van corona op de horeca, de moderne customer journey, nieuwe omzetstromen en nog veel meer. Tijdens deze webinars geven horecaprofessionals hun kijk op het onderwerp en worden zij aangevuld door Lightspeed experts. De webinars zijn zowel voor klanten als niet-klanten toegankelijk. Houd onze eventspagina in de gaten, zodat u geen webinars meer hoeft te missen. 

 

Webinar | Ben jij klaar voor het nieuwe horecatijdperk?

In onze gratis webinar leert u direct van horecaprofessionals hoe het afgelopen jaar de toekomstige bedrijfsvoering en customer journey heeft beïnvloed – en hoe u daar het maximale uit kunt halen.

 

Jong Keukengeweld

Jongeren die koken voor jongeren: dat is Joong Keukengeweld, een initiatief van Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen. 62 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun passie voor de Vlaamse gastronomie met jongeren van 18 tot en met 30 jaar. Jong Keukengeweld vindt in maart en oktober (als de coronamaatregelen het toelaten) plaats, en draait om smaken, proeven, zintuigen prikkelen en durven.

 

Dolce Grillardeurs Trophy 2021

Tijdens de Dolce’s Grillardeurs Trophy bereiden groepjes chefs gerechten op de bbq die vervolgens worden beoordeeld door een vakjury. Deze Trophy vindt plaats op 12 April bij La Petite Merveille Glamping Durbuy in de Ardennen. Als de campings tegen die tijd weer gasten mogen ontvangen, kunt u er zelfs een lang weekend van maken. 

 

Culinary Innovators Awards 

Elk jaar worden tijdens de Culinary Innovators Awards dé Innovators of the Year verkozen tijdens een prestigieus gala event georganiseerd door Gault & Millau. De Culinary Innovator of the Year is een persoon, een bedrijf of een instelling die een innovatieve visie, een concept, een dienst of product heeft bedacht dat een tastbare meerwaarde biedt aan de culinaire wereld. 

Als de coronamaatregelen het toelaten willen de organisatoren het vijfjarig jubileum begin mei op de unieke Verbeke Foundation locatie organiseren. Houd hun website in de gaten voor meer informatie. 

 

Antwerpen Proeft / Taste of Antwerp

Tijdens het grootste culinaire festival van België, Antwerpen Proeft, kunt u van 13 t.e.m. 16 mei (Hemelvaart weekend) verschillende kleine gerechten, bereid door de beste talenten uit Vlaanderen, proeven. Michelin-sterrenchefs en bekende gezichten bereiden de lekkerste gerechten voor, samen met de beste jonge koks en oude vrienden. Antwerpen Proeft is de beste én lekkerste manier om uw zomer mee te beginnen.

 

FoodFest Cadzand

FoodFest is een event dat zich focust op eten, drinken, muziek en keynotes in Cadzand-Bad, een van de mooiste locaties aan de Noordzeekust. Het event wordt op 16 en 17 mei georganiseerd door Sergio Herman, Syrco Bakker & Iman Soomers in samenwerking met de bedenkers van WECANDANCE & Fire Is Gold: Wim Van der Borght & Bart Roman, CEO’s of Atmosphere Architects. Het tweedaagse festival vindt zich wederom plaats in het Hemelvaart weekend.

 

Horecatel 

Al meer dan 50 jaar positioneert Horecatel zich als de belangrijkste B2B-beurs voor professionals in de horeca en gastronomie in Franstalig België. Tijdens deze beurs, van 5 tot 8 september, worden producten, materialen en professionele diensten aangeboden door maar liefst 420 exposanten. Of u nu een cateraar, slager, chef-kok, restaurant- of cafetariaeigenaar bent, u vindt gegarandeerd de juiste oplossingen voor uw zaak. 

 

Horeca Expo 

Horeca Expo is al meer dan 30 jaar een van de grootste en meeste complete horecaevents in België, en mag dan ook zeker niet ontbreken in deze lijst. Op dit event, dit jaar georganiseerd op 21 t.e.m. 25 september, vindt u een ruim aanbod exposanten, en een uitgebreid aanvullend programma met o.a. workshops, wedstrijden en kookdemo’s. 

 

Gault&Millau awards 2022

Elk najaar publiceert Gault&Millau een nieuwe editie van zijn restaurantgids voor België. Gault&Millau is al enkele jaren marktleider en deze gids blijft dan ook het visitekaartje van de groep. Door de verschillende thematische awards biedt Gault&Millau een breder beeld van de meest getalenteerde spelers in ons land. Ontdek hier a de grote winnaars van de Gault&Millau Awards 2021.

 

MICHELIN BeLux Awards 2022 

Elk najaar onthult MICHELIN de nieuwe gids met Belgische sterrenrestaurants. Door corona werd deze feestelijke uitreiking uitgesteld naar januari 2021. Lees hier welke topchefs dit jaar een MICHELIN-ster wonnen of er zelfs een aan hun repertoire mochten toevoegen.

Hoogstwaarschijnlijk worden de MICHELIN BeLux 2022 sterren zoals gewoonlijk weer in het najaar uitgereikt. De datum hiervoor volgt nog. 

 

Venuez Modern Hospitality Show 

VENUEZ organiseert ieder jaar de Modern Hospitality Show, een beurs waar u de nieuwste trends qua eten, drinken en design kunt zien, ruiken en proeven. The place to be voor ervaren ondernemers en professionals die hun eerste stappen zetten in de horeca. De jubileumeditie in 2020 moest helaas uitgesteld worden en een nieuwe datum voor dit jaar moet nog volgen. 

 

Mise en Plage

De Mise en Plage tour brengt u naar een van de bijna 40 deelnemende chefs in Knokke-Heist. Deze gerenommeerde chefs hebben naast hun indrukwekkende kaart ook een speciaal gerecht gemaakt voor het evenement.

Tijdens dit culinaire event geniet u van de meest verfijnde gerechten en de beste lokale producten én kunt u deelnemen aan masterclasses, wijnproeverijen en culinaire workshops (ook voor kinderen). Elke avond wordt afgesloten met een klein liveconcert. Mise en Plage is een totaalervaring die al uw 5 zintuigen prikkelt. 

De data voor 2021 zijn nog onbekend. 

Naast de horeca-events 2021 nieuwsgierig naar de Lightspeed Restaurant mogelijkheden? Neem gerust contact op met een van onze experts om te kijken hoe Lightspeed jouw horeca-onderneming kan helpen.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates