Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

De 5 beste hotels in Antwerpen

De 5 beste hotels in Antwerpen

De Belgische hotelmarkt is de afgelopen tijd volledig opengebloeid. 2018 was een recordjaar voor de hotelsector in België, met 41.6 miljoen overnachtingen (een groei van 7.5%). Ook de stad Antwerpen speelt sterk in op deze groeiende trend. Schepen voor Toerisme Koen Kennis legt uit wat de aantrekkingskracht is van Antwerpen:

Onze stad wordt gepromoot als creatieve stad, met een bruisend cultureel leven, gevarieerde uitgaansmogelijkheden, een rijk shopping-aanbod en tal van historische en toeristische trekpleisters.

Met verschillende initiatieven zorgen we ervoor dat Antwerpen nationaal en internationaal te boek staat als een boeiende stad met een unieke ‘vibe’ waar je heen trekt voor een ‘totaalbeleving.

Hotel August Nick Bril

De beste hotels in Antwerpen

Reisgids Lonely Planet zette Antwerpen zelfs in de top 10 reisbestemmingen voor 2018. De afgelopen jaren werd er veel geïnvesteerd in de Antwerpse hospitality sector, waardoor er nu een zeer kwalitatief hotelaanbod is. Wij zetten de 5 beste hotels van Antwerpen op een rijtje, waarvan de restaurants gebruik maken van Lightspeed Restaurant, waarmee ze de beste gastervaring te creëren voor hun klanten.

Hotel August

Hotel August is een van de nieuwste hotels in Antwerpen en wellicht ook de mooiste, dankzij het ontwerp van Vincent Van Duysen. De eigenaars – dezelfde mensen achter het geliefde boetiekhotel Hotel Julien – noemen dit hotel een hedendaags toevluchtsoord. Gelegen in het voormalige Augustinessenklooster zit Hotel August in een van de upcoming buurten in Antwerpen, vlakbij The Jane. Het is dan ook geen verrassing dat Nick Bril – voormalig chef van The Jane – hier in de keuken staat. Oftewel, dit bijzonder hospitality concept mag u niet missen!

Ook niet te missen: de in-house bakkerij van Domestic, bekend als één van de beste bakkers en pattissiers van Antwerpen.

➝ Jules Bordetstraat 5, 2018 Antwerpen (website) – foto’s door Robert Rieger

De Gulde Schoen

Dit is niet zomaar een luxe boetiek hotel, het wordt namelijk gerund door de zus van Moussa Dembélé, Assita. Dit hotel – met 9 suites – opende in 2018 in een historisch pand uit de 14de eeuw aan de melkmarkt. Geen vraag is te veel in dit luxehotel. Van gepersonaliseerd stijladvies tot een persoonlijke butler, bij De Gulde Schoen wordt ervoor gezorgd dat iedere gast een onvergetelijke ervaring krijgt. In restaurant The Gilded kan u genieten van moderne, seizoensgebonden gerechten met Mediterrane-Aziatische invloeden.

➝ Melkmarkt 39, 2000 Antwerpen (website)

U Antwerp

Het idee achter U Antwerp was om een plek te creëren waar mensen de hele dag langs kunnen komen: voor een etentje, ontspanning, werk enzovoort. Het is méér dan een boetiekhotel, het is een belevingsplek. Twee-sterren Michelin Chef Viki Geunes (‘t Zilte) heeft ervoor gezorgd dat de gasten ook in het restaurant een memorabele ervaring krijgen. Wat kunt u verwachten? Toegankelijke gerechten met een twist, op elk moment van de dag.

➝ Nassaustraat 42, 2000 Antwerpen (website)

Hotel FRANQ

Onder het motto ‘Antwerp’s Finest Friendly Hotel’, is Hotel FRANQ een ontspannen plek waar gasten helemaal tot rust kunnen komen. Het hotel is gelegen in een gerestaureerd bankgebouw, waar de oorspronkelijke elementen goed tot hun recht komen. Het paradepaardje van FRANQ is het restaurant (die onlangs haar eerste ster mocht ontvangen), waar Tim Meuleneire verfijnde Frans-Belgische gerechten voorschotelt. Hotel FRANQ is een hang-out voor zowel hotelgasten als lokale foodies.

➝ Kipdorp 10 – 12, 2000 Antwerpen (website)

The Soul Antwerp

The Soul bevindt zich op één van de gezelligste pleintjes van Antwerpen, Marnixplaats. Omringd door drukbezochte bars en restaurants, is dit hotel een perfect uitvalsbasis voor een weekendje Antwerpen. Begin de dag met een lekkere koffie en een gezond ontbijtje op het terras van The Soul Café, of strijk hier neer na een dagje shoppen. Gegarandeerd een geslaagd weekend!

➝ Marnixplaats 15, 2000 Antwerpen (website)

Meer tips nodig voor een weekendje Antwerpen?

Ontdek de 8 beste brunch spots in Antwerpen

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates