Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

De voordelen van een online kassasysteem

De voordelen van een online kassasysteem

Hoewel de gemiddelde Belg slechts twee jaar met een smartphone doet, is er nog steeds een groep ondernemers die al meer dan 10 jaar met dezelfde traditionele kassa hun onderneming managen.

Een veelgehoord argument voor het blijvende gebruik van deze systemen is ‘deze oude kassa doet alles wat ik nodig heb’. Daarnaast is er een bepaalde vorm van wantrouwen tegen nieuwere, online kassasystemen. De vraag die vooral vaak terugkomt is ‘Wat kan zo’n online kassasysteem wat mijn oude kassa niet kan?’ Deze blog is er om die vraag voor u te beantwoorden, want zoals smartphone-technologie niet is blijven stilstaan, zo zijn ook kassasystemen nauwelijks nog te herkennen van hun traditionele voorgangers.

Is uw kassasysteem klaar voor de toekomst?

Manage uw onderneming waar en wanneer u wilt, met het retail kassasysteem van Lightspeed.

1. Meer dan een verkoop registreren

Wat doet een kassasysteem? Als u nog steeds een ouderwetse kassa gebruikt dan denkt u waarschijnlijk ‘de verkoop afhandelen’ en daar houdt het dan wel op. Een veredelde rekenmachine in feite. Dit was vroeger inderdaad de voornaamste functie, maar tegenwoordig heeft het kassasysteem een veel belangrijkere functie ingenomen binnen de doorsnee zaak.

Een modern online kassasysteem doet namelijk zoveel meer dan alleen een verkoop registreren. Met Lightspeed Retail kunt u bijvoorbeeld niet alleen snel een verkoop afhandelen, maar ook uw voorraadbeheer opvolgen, verkooprapporten bekijken, bestellingen en nabestellingen bijhouden, werkorders aanmaken, uw marketing een boost geven en nog zoveel meer.

Het beste van alles? Alle informatie over uw onderneming bevindt zich in de cloud. Zo loopt u niet alleen geen risico meer om u data te verliezen bij een technisch falen, maar kunt u ook alle bovenstaande acties uitvoeren vanaf waar en wanneer u maar wilt.

2. Het kassasysteem past zich aan u aan – niet andersom

Iedere zaak is anders en iedereen heeft een andere manier van werken. Dit verklaart enigszins waarom ouderwetse kassasystemen zoveel frustraties veroorzaken bij de gebruiker: “Waarom staat die knop niet daar?” of “Waarom moet ik al deze toetsencombinaties uit m’n hoofd kennen?”

Bij digitale systemen is dit geen probleem meer. Wilt u een knop op een andere plek hebben of in een andere kleur? Geen probleem, u kunt dit gemakkelijk zelf aanpassen naar uw voorkeuren.

Deze flexibiliteit geldt overigens voor alles in het Lightspeed-systeem: voorbij zijn de tijden waarbij u eerst een specialist moest opbellen die vervolgens bij u moet langskomen om simpele zaken aan te passen. U heeft altijd volledige controle over uw eigen kassasysteem.

Traditionele systemen zijn verleden tijd

Haal meer uit uw horeca-onderneming met ons eersteklas kassasysteem.

3. Een online fundament dat meegroeit met uw zaak

Ten slotte is het belangrijk om te beseffen dat een online kassasysteem tegenwoordig vaak fungeert als een centraal knooppunt voor andere online systemen die onomstootbaar verbonden zijn met het runnen van een winkel of restaurant.

Van plan om uw winkel verder uit te breiden met een webshop of een delivery service te koppelen aan uw restaurant? Lightspeed eCom of Delivery maakt het mogelijk om in een handomdraai deze nieuwe omzetstromen op te zetten. Bent u het beu om zoveel tijd te besteden aan boekhouding? Met een boekhoudintegratie wordt alles automatisch doorgevoerd en kunt u zich focussen op wat écht telt in uw zaak: ondernemen.

Weinig mensen houden van verandering, toch heeft het inwisselen van een klassiek kassasysteem voor een modern online systeem alleen maar positieve gevolgen: het verbetert uw overzicht, vereenvoudigt dagelijkse processen, en optimaliseert uw manier van ondernemen.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Technologie

Bekijk meer onderwerpen