Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Terrasje doen? 3 redenen waarom een mobiele kassa ideaal is voor uw bediening

Terrasje doen? 3 redenen waarom een mobiele kassa ideaal is voor uw bediening

De zomer is een van de drukste periodes voor restaurateurs. Allereerst moet u zich op het terras richten, want dat nodigt gasten uit om bij u lekker van de zon te genieten. Heeft u een groot terras? Dan is flexibiliteit belangrijker dan ooit, om ook buiten de zaak dezelfde service te kunnen bieden als binnen. Lees hier waarom een mobiele kassa ideaal is voor een vlekkeloze terras-bediening.

1. Meer zicht op het terras, waar u ook bent

Een mobiele kassa is, zoals de naam al doet vermoeden, mobiel en flexibel. Hij staat dus niet alleen op de toonbank, u kan hem ook meenemen naar de gasten op uw terras. Het handheld kassasysteem werkt via een app op uw iPhone of iPad, zodat u uw kassasysteem altijd en overal bij de hand heeft. Bekijk hieronder hoe de bediening bij de Brabohoeve in Schilde flexibel switcht tussen het restaurant, het terras en de bar dankzij hun mobiele iPad kassa’s.

 

Binnen het kassasysteem kunt u verschillende dingen doen. U kunt bijvoorbeeld een digitale terras-plattegrond maken op de iPad. De tafels verandering van kleur naargelang van bezetting, zodat u direct ziet of een tafel wacht op een gerecht (groen), een betaling (rood) of om een bestelling te plaatsen (kleurloos).

Lees hier hoe u via de Restaurant Manager een vloerplan maakt.

Komt er plots een grote groep gasten het terras op? Geen probleem. Schuif een paar tafels bij elkaar, zet er een paar stoelen bij en pas het vloerplan hier snel en eenvoudig op aan. Via de iPad kunt u met een paar swipes de digitale plattegrond wijzigen en meteen uw aandacht richten op uw gasten

2. Vergissingen en miscommunicatie voorkomen

Het overkomt iedere medewerker in de horeca wel eens: u verliest het bonnetje van de bestelling. De bestelling wordt niet doorgegeven aan de keuken en de gasten blijven wachten met een knorrende maag…

Echter, heeft uw medewerker een goed geheugen en heeft hij/zij de bestelling wel doorgegeven aan de keuken? Dan kan het toch zijn dat er kleine foutjes in de bestelling zitten. Dit kan iets kleins zijn, zoals een sausje dat vergeten is, of iets wat aandacht vergt, zoals een allergie of voedingsbeperking. Zaak dus om dit soort miscommunicatie te voorkomen.

Met een mobiel kassasysteem kan miscommunicatie vrijwel volledig vermeden worden. Een handheld kassasysteem kunt u op twee manieren gebruiken. Allereerst kunt u obers het kassasysteem geven. Met de iPad of iPhone loopt de ober naar de gasten, voert de bestellingen in en stuurt ze direct naar de keuken; geen ruimte voor foutjes of verloren bestellingen. De bestelling verschijnt op het bestelscherm en het keukenpersoneel kan gewoon aan de slag.

Een tweede optie is om gasten zelf hun bestelling te laten plaatsen via een Self-Order Menu (ontdek hier de 3 voordelen van een Self-Order Menu). U voorziet de tafels van een iPad of plaatst bestel-kiosken in de zaak waarop gasten zelf door het menu kunnen scrollen en bestellen. Alle menu-items kunt u tot in de kleinste details beschrijven en met haarscherpe foto’s illustreren. Zo zijn gasten zelf verantwoordelijk voor hun bestelling en weten ze precies wat ze kunnen verwachten.

3. Minder betalen en meer verdienen

U zou kunnen denken: ‘’Allemaal wel leuk en aardig, maar kost zo’n mobiele kassa wel niet?’’

Horecaondernemers, wees maar gerust, want een mobiel kassasysteem kost u geen fortuin. Integendeel zelfs, want met een mobiele kassa zal u na verloop van tijd uw kosten verlagen en ook meer omzet draaien.

De instapkosten voor een mobiel kassasysteem zijn aanzienlijk lager in vergelijking tot een ‘’vast’’ kassasysteem. U heeft namelijk geen dure computers, werkstations of servers meer nodig. En is er een nieuwe versie van het kassasysteem beschikbaar? Dan hoeft u niet meer de nieuwste hardware set te kopen maar enkel de iPad of iPhone app te updaten.

Maar hoe zorgt het kassasysteem voor meer omzet?

Met een mobiel kassasysteem kunt u meer gasten bedienen. Doordat bestellingen gewoon via de iPad ingevoerd kunnen worden, hoeft het personeel niet één voor één de bestellingen in te voeren in de centrale kassa. Medewerkers voeren de bestelling in, sturen het naar de keuken en lopen vervolgens meteen naar de volgende tafel. En hoe meer gasten u op een dag kunt bedienen, hoe meer geld er aan het eind van de dag in het laatje zit.

Het is tijd voor meer mobiliteit

Dit waren alleen maar 3 redenen waarom een mobiel kassasysteem beter is voor uw restaurant. Maar we hebben er nog meer! Ontdek alle voordelen van mobiele kassa’s in onze gratis whitepaper, met de onmisbare tips en tricks erbij. Klik hier om de gratis whitepaper te downloaden.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Technologie

Bekijk meer onderwerpen