Essentiële tools en artikelen voor horecaondernemers in 2020

Essentiële tools en artikelen voor horecaondernemers in 2020

Zoals iedereen, heeft u vast ook goede voornemens voor 2020. Naast persoonlijke doelen, heeft u als horecaondernemer waarschijnlijk ook professionele doelen. Wilt u bijvoorbeeld uw ondernemerschap en horecazaak naar een hoger niveau tillen? Met de juiste tools krijgt u dit ongetwijfeld voor elkaar!

Als horecaondernemer heeft u weinig tijd om meer bij te leren over uw branche. Daarom hebben wij een lijst samengesteld met de beste gidsen, artikelen en tools die u helpen bij het runnen van alle aspecten van uw bedrijf: onder andere marketing, maaltijdbezorging, sociale media en voedselverspilling.

5 gratis tools voor horecaondernemers

1. Hoe runt u een restaurant op het hoogste niveau?

Deze gids helpt u bij het optimaliseren van elk aspect van uw restaurantmanagement – van gastervaring tot het opmaken van gerechten – en zo de beste versie van uw restaurant neer te zetten.

De gids bevat onder andere advies en inzicht van top chefs, zoals:

  • Frédéric Chabbert, chef van het Antwerpse restaurant Dôme
  • Benoît Neusy, chef van sterrenrestaurant L’Impératif
  • Marcelo Ballardin, chef van het sterrenrestaurant Oak in Gent
  • Sam Van Houcke, gekozen tot ‘Ster van de Belgische keuken’ in 2018

En een exclusief interview met Werner Loens, hoofdinspecteur van de Michelin Gids Benelux.

Download hier

2. Delivery Cheat Sheet: 7 pro-tips voor succesvolle maaltijdbezorging

Volgens onderzoek, realiseren ondernemers die maaltijdbezorging aanbieden een omzetstijging tot 30%. Een goede reden om zo snel mogelijk maaltijdlevering aan te bieden in uw restaurant. Hoe haalt u het meeste uit maaltijdbezorging en op welke punten kunt u uw delivery service nog verbeteren?

Dit kunt u van de cheat sheet verwachten:

  • Hoe creëert u een goede delivery menukaart?
  • Hoe zorgt u voor minimaal kwaliteitsverlies?
  • Hoe verhoogt u de bestelwaarde?

Download de complete Delivery Cheat Sheet en ontdek wat maaltijdbezorging voor uw restaurant kan betekenen. 

Download hier

3. 5 tips om meer uit uw tafelomzet te halen

Haalt u het meeste uit elk uur dat uw restaurant open is? Gebruikt u de juiste technologie om uw gasten te helpen?

Van de juiste hoeveelheid personeel tot het verschillende gerechten op verschillende tijden, we hebben onderzocht hoe u met uw restaurant of café meer winst maakt.

Lees deze whitepaper ‘5 tips om meer uit uw tafelomzet te halen.’ om te weten te komen hoe uw restaurant zal opbloeien.

Download hier

4. 9 redenen waarom uw restaurant een mobiel kassasysteem nodig heeft

Mobiele technologie in restaurants ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, maar het werkt ook efficiënter en het verandert de manier waarop horecaondernemers met hun klanten communiceren. Maar wat zijn nu de andere voordelen van mobiele technologie, behalve draagbaarheid?

In deze handleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Betrouwbaarheid & connectiviteit
  • Bestel efficiëntie
  • Betalingssnelheid
  • Klantgerichtheid

Leer de vele voordelen van een mobiel restaurant kassasysteem door de volledige versie van de whitepaper te downloaden.

Download hier

5. Good Business Magazine: Zelfstandige ondernemers de juiste tools aanreiken

Het zijn unieke tijden voor ondernemers. Nooit eerder was technologie zo toegankelijk voor kleine en middelgrote bedrijven (KMO’s). Tegelijkertijd kan het navigeren door het steeds veranderende digitale landschap overweldigend aanvoelen.

Toen we deze eerste editie van Good Business creëerden, wilden we dit onderwerp behandelen.Lees de succesverhalen van zelfstandige ondernemers, leer over de technologie die zowel de retail als de horecasector transformeert, en dompel uzelf onder in de ondernemersgeest die ons allemaal met elkaar verbindt.

Ontdek hoe u de complexiteit van bepaalde handelingen in uw zaak kunt minimaliseren, uw groei kunt versnellen, en uw concurrentie steeds een stapje voor kunt blijven.

Download hier

10 artikelen die u moet lezen

  1. Duurzaamheid in restaurants: hoe verkleint u uw ecologische voetafdruk?
  2. Top 5 fouten die horecaondernemers maken op social media
  3. 9 tips voor een gezonde werk en privé balans
  4. Horecapersoneel motiveren: zo doe u dat
  5. Verhoog uw ROI met 700% door voedselverspilling te beperken
  6. 5 manieren waarop u positieve restaurant reviews kunt inzetten voor marketing
  7. Menukaart ontwerp: de ultieme gids
  8. 4 tips voor een onvergetelijke restaurantbeleving
  9. Generatie Z als gast: hoe restaurants zich kunnen voorbereiden
  10. Loyalty programma’s: de meest effectieve marketingstrategie voor de horeca

Gratis flyers en menu’s templates

Gratis flyer templates

Flyers zijn een uitstekende tool om events, een nieuw menu, dagspecials of andere acties aan te kondigen! Pas deze gratis templates snel en makkelijk aan met uw eigen afbeeldingen en tekst, om zo een professioneel uitziende flyer te creëren.

Download hier

Gratis Menukaart Templates

Uw menu, het enige stukje reclame dat uw klanten zeker zullen zien, is essentieel voor het succes van uw restaurant. Onze gratis menusjablonen voor restaurants zijn eenvoudig aan te passen, zodat u uw restaurant op uw manier kunt presenteren, ongeacht welk type horecazaak u runt.

Download hier

Raadpleeg onze ultieme gids voor extra tips over menu-ontwerp.

menus téléchargeables

3 tips om uw gasten een betere hotelervaring te geven

3 tips om uw gasten een betere hotelervaring te geven