Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

10x eten en drinken in Antwerpen

10x eten en drinken in Antwerpen

Antwerpen staat niet alleen bekend om haar goede shopadresjes, maar ook voor foodies is er genoeg te ontdekken in de Vlaamse hoofdstad. Van sterrenrestaurants zoals Franq tot low-key Antwerpse koffiebars zoals Butchers Coffee, er is voor ieder wat wils. Wij zetten 10 food & drink concepten op een rijtje die u niet mag missen wanneer u in Antwerpen bent!

Butchers Coffee

Voor een goed begin van de dag moet u bij Butchers Coffee zijn. Naast heerlijke koffie (probeer een Butcherke, de specialiteit), kan u hier ook heerlijk brunchen. Op warme dagen kan u terecht op het grote terras, perfect voor een luie zondagochtend. 

Kasteelstraat 57 – 2000 Antwerpen

Butcher's Coffee Lightspeed 7

Cuisinette Domestic

Bij Domestic kan u terecht voor vers brood, patisserie en lunch (ga voor de avocado toast!) Maar de highlight van Cuisinette Domestic is de high-tea. Geniet van een uitgebreide afternoon tea in de prachtige roze of goudgele ruimtes en waan u even in een Marie-Antoinette film. 

Lange Gasthuisstraat 5 – 2000 Antwerpen

De 8 beste brunch spots in Antwerpen

Hotel August

Dit hotel is nog maar enkele maanden open, maar is nu al dé hotspot van Antwerpen. Het restaurantmenu wordt door Nick Bril (ook wel bekend van The Jane) samengesteld. Verwacht verfijnde, kwaliteitsvolle en seizoensgebonden gerechten. Mis de Caesar Salad ‘August’ niet, een hedendaagse interpretatie van de klassieker. In Hotel August vindt u ook een kleine Domestic deli, met vers Domestic brood, sapjes, salades en patisserie. 

Jules Bordetstraat 5 – 2018 Antwerpen

foto door Robert Rieger

Bistrot L’îlot

Bij binnenkomst waant u zich even in een Franse bistro, dankzij de ronde tafeltjes en typische Parijse stoeltjes. Bij Bistrot L’îlot (letterlijk: ‘eilandje’) wordt u aangemoedigd om alle gerechten te delen met uw tafelgenoten. Alles wordt huisgemaakt en de meeste ingrediënten worden biologisch geteeld.

Kribbestraat 15 – 2000 Antwerpen

FRANQ

FRANQ is een sterrenrestaurant, en maakt onderdeel uit van Hotel FRANQ, gelegen in een uniek gerestaureerd bankgebouw. Hier creëert Tim Meuleneire de meest verfijnde Frans-Belgische gerechten. Vorig jaar in december won hij zijn eerste ster in FRANQ tijdens de Michelin-uitreiking.

Kipdorp 10/12, 2000 Antwerpen

Mesa

Het concept van Mesa is ontstaan vanuit het team achter Tomorrowland en hun passie voor reizen en wereldgerechten. De gerechten zijn geïnspireerd op de ‘Tastes of the World’-keuken van Tomorrowland. Uit 12 seizoensgebonden recepten kiest elke gast steeds 4 a 5 gerechten. De cocktailkaart bestaat uit cocktails van alle uithoeken van de wereld, van Mexicaanse Margaritas tot Braziliaanse Caipirinhas. 

Kloosterstraat 99, 2000 Antwerpen

Dôme

Dôme is al sinds 1893 een begrip. Het opvallende gebouw werd ontworpen door architect Jos Bascourt in een neo-Vlaamse renaissance- en barok getinte stijl. Vijftien jaar geleden openden Sophie Verbeke en Julien Burlat hier een restaurant, die Evangeline en Frederic Chabbert enkele jaren geleden overnamen. Hier geniet u van een topkeuken in een prachtige speciale setting. 

Grotehondstraat 2 – 2018 Antwerpen

Dogma 

Op zoek naar de beste cocktails in Antwerpen? Dan bent u bij Dogma op het juiste adres. Op de kaart vindt u geen klassiekers (hoewel de mixologists alles voor u kunnen maken!), maar speciale cocktails met ingrediënten-combinaties waar u zelf nooit aan had gedacht. Dankzij het retro-interieur waant u zich in een compleet andere wereld, en geeft deze bar een unieke toets. 

Wijngaardstraat 5, 2000 Antwerpen

MOOY

Bij MOOY draait alles om innerlijke en uiterlijke schoonheid. Dit concept bestaat uit een beauty-store en een café, waar u terecht kunt voor gezonde, organic (en prachtig-uitziende) huisgemaakte gerechten en drankjes! Vergeet achteraf niet een kijkje te nemen in het beauty-gedeelte achteraan, waar u unieke cruelty-free organic beauty merken vindt!

Lombardenvest 19, 2000 Antwerpen

BarBel

BarBel is gelegen aan de gezelligste plek van Antwerpen: de Vrijdagmarkt. U kunt ofwel binnen of buiten neerploffen en genieten van Europese wijnen en tapas. Elke eerste donderdag van de maand organiseert eigenaresse Annabel een afterwork tapas. Tussen 18 en 21 uur krijgt u bij een glas wijn een tapa naar keuze.

Vrijdagmarkt 1, 2000 Antwerpen

10x eten en drinken in Antwerpen

Nog meer tips voor Antwerpen? Ontdek ook:

Beste Brunch Spots in Antwerpen

10 Shopadresjes in Antwerpen

5 Beste Hotels in Antwerpen.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates